Astronautika: misije

 

Svi znaju da sam fan japanskog, naročito međuplanetnog kosmičkog programa. Sve njihove misije tog tipa sam obradio najdetaljnije što sam umeo. Zato uspeh 'Hayabuse 2' doživljavam mal'tene kao zajednički. Nažalost, Japanci škrto objavljuju vesti i sve je na kašičicu, pa uglavnom ostaje tweeter i sl. Ovo je poslednja vest koju sam našao: uzoraka ima više nego što se iko smeo da nada!

kontejner

Postupak prikupljanja i priprema za naučnu analizu uzoraka sa Rjuge neprestano napreduje. 21. decembra su otvorene komore za čuvanje uzoraka B & C, a zatim je sadržaj komora A & C premešten u kontejnere na slici. Najveće čestice u komori C imaju oko 1 cm u prečniku!

Naučniici su bili zapanjeni dada su videli da se unutra nalazi – parče stranog tela! Do sada nije potvrđeno poreklo veštačkog objekta (人工物). Tokom procesa prikupljanja materijala sonda je ispucala par projektila i moguće je da to parče aluminijuma odvaljeno od semplera tokom toga.

k2

Draško Dragović
Author: Draško Dragović
Dipl inž. Drago (Draško) I. Dragović, napisao je više naučno popularnih knjiga, te više stotina članaka za Astronomski magazin i Astronomiju, a učestvovao je i u nekoliko radio i TV emisija i intervjua. Interesuje ga pre svega astronautika i fizika, ali i sve teme savremenih tehnologija XXI veka, čiji detalji i problematika često nisu poznati široj čitalačkoj publici. Izgradio je svoj stil, lak i neformalan, često duhovit i lucidan. Uvek je spreman na saradnju sa svojim čitaocima i otvoren za sve vidove komunikacije i pomoći. Dragovićeve najpoznatije knjige su "KALENDAR KROZ ISTORIJU", "MOLIM TE OBJASNI MI" i nova enciklopedija "NEKA VELIKA OTKRIĆA I PRONALASCI KOJA SU PROMENILA ISTORIJU ČOVEČANSTVA"

Zadnji tekstovi:


Dodaj komentar