Mesije...

Mesijeov maraton 2022. - IZVEŠTAJ SUTKINJE

 MG 0421 350

Ova priča počinje 6. aprila 2019. godine, kada je moja ekipa „Carpe Noctem“ pobedila na Mesijeovom maratonu, održanom na odmaralištu Letenka na Fruškoj Gori. Koliko je tu sreće bilo, pogotovo što smo se do samog kraja borili, i našli poslednji objekat samo par sekundi pre drugoplasirane ekipe. No, velike pobede nose za sobom i velike odgovornosti. Ova pobeda značila je da smo mi postali sudije na sledećem Mesijeovom maratonu. Prvo učešće, prva pobeda i prvi put sudije! 

 

Opširnije: Mesijeov maraton 2022. - IZVEŠTAJ SUTKINJE

Write comment (0 Comments)

Mesijeov maraton 2022. - ODRŽAN!

kristina

Nekoliko dana uoči maratona stizale su nam opomene i upozorenja od naših poznanika i prijatelja da je vremenska prognoza za vikend vrlo loša i nepovoljna i da u takvim uslovima takmičenje nije moguće. To su bile dobronamerne opomene, ali nama su izgledale pomalo smešne jer je ispadalo kao da mi i sami ne čitamo vremenske prognoze i da nismo svesni da nam predstoje oblačni dani. Pa znali smo da će vreme biti loše i svesno smo krenuli u avanturu. Uostalom, šta je drugo trebalo da radimo?

 

Opširnije: Mesijeov maraton 2022. - ODRŽAN!

Write comment (0 Comments)

Na vremenskoj liniji Mesijeovog maratona

mm11

Na vremenskoj liniji Mesijeovog maratona koja se proteže od 2000. godine do danas određenu ulogu ili mesto, u pedagoškom smislu imale su i grupe zrenjaninskih đaka i nastavnika fizike. Đaci i nastavnici osnovnih škola Zrenjanina učestvuju na Mm od njegovog početka, kao takmičari ili posmatrači. Sa ove vremenske distance bolje se vidi značaj onoga u čemu se učestvovalo i ono što je urađeno. Mnogo se videlo, naučilo, napredovalo u znanju i u posmatračkoj tehnologiji. Na početku smo imali teleskope malih tubusa a od maratona do maratona oni su se povećavali. Sada su to teleskopi sa pristojnim optičkim moćima a sve prisutnija je i primena IKT. Upoznavali smo se međusobno, razmenjivali ideje, znanje, iskustva.

Opširnije: Na vremenskoj liniji Mesijeovog maratona

Write comment (0 Comments)

Komentari

 • dragant said More
  Siniša je izneo svoje mišljenje o... 17 sati ranije
 • dragant said More
  Siniša, nisi promašio sajt. Zašto se... 21 sati ranije
 • gost said More
  veliki covek, hvala, edukativan tekst 1 dan ranije
 • Pero ložač said More
  E, moj Siniša! Kome ti mantijašku bozu... 2 dana ranije
 • Kiko said More
  Siniša brate svaka čast na komentaru.... 2 dana ranije

Foto...

ŠTA DA GLEDAM?
 
KARTE NEBA
wikisky
 
 
KORISNO
Mere - Koliki ugao nebeske sfere zauzima ispružena šaka