SF

Koji vek za život je bolji: 23. ili 24?

23. ili 24. vek – u kom je bolji život

Star Trek TOS logo.svg  
  ili  
    Star Trek The Next Generation Logo.svg

U vreme Zvezdanih staza (Star Trek) mnogi problemi koji nas danas opterećuju su rešeni i ljudi tih budućih vekova ne znaju šta je glad, šta su bolesti, siromaštvo. Život u doba Zvezdanih staza je komforniji, bezbedniji, sigurniji, bogatiji, on nije opterećen današnjim ludostima, nema u njemu verske zatucanosti, kvazinauke i drugih gluposti koje opsedaju um današnjih ljudi.

Opširnije: Koji vek za život je bolji: 23. ili 24?

Write comment (8 Comments)

TV serija: Problem tri tela

3 1

Problem tri tela (eng: Three body problem) je najnovija naučnofantastična (SF) tv serija u proizvodnji Netflixa. Serija ja naišla na odličan prijem i dobra priznanja. Sastoji se od 8 epizoda, svaka u trajanju od jednog sata. Serija je napravljena prema trilogiji "Sećanje na prošlost Zemlje" kineskog autora 刘慈欣 (Lju Šisin). Samo prva od tri knjige je obrađena u seriji i naziv te knjige je Tri tela (三体, san ti).

 

Opširnije: TV serija: Problem tri tela

Write comment (1 Comment)

Izazov: film snimljen u svemiru

1

Ko voli Međunarodnu kosmičku stanicu (MKS) voleće i ovaj film. Neki kadrovi u filmu su fascinantni kao u Svemirskoj odiseji 2001. Kako je to moguće? Setimo se da je Kjubrik rekao da bi neki SF film bio bolji od Odiseje mora biti snimljen na licu mesta. A Izazov jeste snimljen na licu mesta, u svemiru, u i oko MKS. Naravno, ne znači da je bolji od Odiseje, ali fascinira kadrovima.

  

Opširnije: Izazov: film snimljen u svemiru

Write comment (0 Comments)

2001: A Space Odyssey (1968)

2001 A Space Odyssey 1968

 

Pre 55 godina, 2. aprila 1968. u bioskopima je počeo da se daje jedan od najčuvenijih filmova u čitavoj istoriji kinematografije 2001: A Space Odyssey. I baš te 2001. godine o njemu smo objavili jedan simpatičan članak. Danas ne 55-tu godišnjicu od snimanja filma podsećamo se tog članka. 

 

 

 

 

 

 

Opširnije: 2001: A Space Odyssey (1968)

Write comment (2 Comments)

Komentari

 • Kizza said More
  Zanimljivo otkriće. Nejasna je ta... 22 sati ranije
 • Baki said More
  Stručnjaci trenutno procenjuju... 2 dana ranije
 • mikac04 said More
  haha, toliko tekstova, auu, odlicno... 2 dana ranije
 • mikac04 said More
  bravo autoru, hvala 2 dana ranije
 • mikac04 said More
  odlican text 2 dana ranije

Foto...