Knjižara

Velika otrkića II - šta o knjizi D. Dragovića kaže prof. Mrđa

Otkrica150s

postoji knjiga „Neka velika otkrića i pronalasci koji su promenili istoriju čovečanstva II“. Znate li kakva je ta knjiga? Za vas o njoj danas govori prof. dr Dušan Mrđa sa novosadskog Prirodno matematičkog fakulteta. Evo šta profesor o toj knjizi kaže:

 

 

Uskoro nova e-knjiga D. Dragovića: Webbova ogledala

pdf

JWSTmirrorWEBBOVA OGLEDALA
Osetljivost teleskopa, ili koliko detalja može da uoči, direktno je povezana sa površinom ogledala koja sakuplja svetlost a koju šalju promatrani objekti. 'Webbovo' primarno ogledalo je široko 6,5 metara (21 stopa i 4 inča); ovako veliko ogledalo nikada ranije nije lansirano u kosmos.

 

Velika otrkića II - šta o knjizi D. Dragovića kaže prof. Filipović

Otkica2

Postoji knjiga „Neka velika otkrića i pronalasci koji su promenili istoriju čovečanstva II“. Znate li kakva je ta knjiga? Za vas nju je prostudirao prof. dr Miroslav Filipović, Western Sydney University. Evo šta profesor o toj knjizi kaže:

 

 

Velika otrkića II - šta o knjizi D. Dragovića kaže prof. Gajić

Otkica2

Za knjigu „Neka velika otkrića i pronalasci koji su promenili istoriju čovečanstva“ Draška Dragovića mnogi znaju. Ima dosta onih koji su je kupili, a neke članke iz te knjige srećemo i u AM. Ono što, međutim, mnogi ne znaju to je da postoji i drugi deo te knjige, samo ne u papirnom nego u elektronskom obliku. Knjige od papira odlaze u istoriju. 

Dakle, postoji knjiga „Neka velika otkrića i pronalasci koji su promenili istoriju čovečanstva II“. Znate li kakva je ta knjiga? Za vas nju je prostudirao prof. dr Dragan Gajić, sa niškog PMF. Evo šta profesor o toj knjizi kaže: