Događaji

Dani astronomije u Prijedoru

viber image 2022 08 03 08 03 23 710

Astronomsko društvo „Sirijus“ iz Prijedora održalo je 1. i 2. avgusta u svom gradu javno posmatranje nebeskih objekata, pod nazivom Dani astronomije. U ponedeljak, 1. avgusta, građani Prijedora nisu imali sreće sa posmatranjem jer su nebo prekrili oblaci, ali sledećeg dana nebo se pročistilo i u punom sjaju su se pokazali nebeski objekti. Poseta ovoj manifestaciji bila je veoma dobra.

 

Put u Prijedor

2022 05 13 14.50.23 1

Nekoliko minuta pre deset sati u petak sreli smo se nas trojica, Miloš Gagić, Dušan Mrđa i ja kod stubića. Stubići - to su vam oni kod novosadskog PMF koji sprečavaju vozila da zađu dublje u područje univerziteta i tako remete mir i spokojno učenje studenata. Zatim je pred laboratoriju stigao kombi sa tečnim azotom koji se pario i dimio dramatično kao u filmovima misterije. To je baš izgledalo lepo.

 

Kratak demant na vest Mesijeov maraton 2022. - ko dolazi

Kratak demant na vest Mesijeov maraton 2022. - ko dolazi

U tekstu objavljenom na sajtu Astronomskog magazina objavljenog 11. marta u vezi najave dolazaka, prijava stoji:

“Prvi koji je najavio svoj dolazak je: Laslo Kočmaroš, podebnik Mmaroatona i sudija. Ineče je i autor većeg broja članaka za AM.”

Ovim putem obaveštavam sve učesnike najavljenog Mesijeovog maratona da ja Laslo Kočmaroš nisam sudija ovogodišnjeg maratona a ukoliko dođem, biću u svojstvu posetioca.

Laslo Kočmaroš

12.03.2022. Zrenjanin