ELECTRA

interreg banner 710x183 srb

Neobično lep izlet na sever

AZCL6900 copy

Otputovali smo u Suboticu, najseverniji grad u Srbiji. Da je još samo malo severnije taj grad bi bio u Mađarskoj. Po broju stanovnika drugi je po veličini u Vojvodini jer ima 120.000 ljudi u širem području dok je oko 100.000 onih koji žive u samom gradu. Spada u najlepše i najurednije gradove naše zemlje, a u čega smo se i sami uverili dok smo se po gradu šetali.

 

Opširnije: Neobično lep izlet na sever

Write comment (1 Comment)

Stigao teleskop

ELECTRA oprema Opservatorija Mladenovo 1

Konačno, nakon dve godine planiranje, popunjavanja formulara i obrazaca, dopisivanja i potpisivanja, raspisivanja tendera, zakazivanja i zatim potpunog otkazivanja, onda kada smo već pomislili da od opreme neće biti ništa - ona je kamionom stigla na Prirodno matematički fakultet u Novom Sadu. 

 

 

 

 

 

 

Opširnije: Stigao teleskop

Write comment (4 Comments)

Izlet na Andrevlje

AZCL3564 copy

Velikim autobusom smo otišli juče u jedan petrovaradinski vrtić po decu, jer je naš projekat ELECTRA namenjen svim uzrastima, od jedne 201 godine. Dobili smo na dva sata 50 petogodišnjaka, ukrcali ih u autobus i odvezli na Andrevlje. Bože, kad se ta sila malih momaka i devojaka ukrcala u autobus, prostor se iskrivio i vreme proširilo jer svi oni pričaju istovremeno i uglas i svi imaju nešto važno da kažu.

 

Opširnije: Izlet na Andrevlje

Write comment (3 Comments)

Ponovo u Baji

IMG 0932

Kad sam prošli put bio u Baji pomislio sam da više neću videti taj grad jer se naš projekat Electra završavao i za Baju će me vezivati još samo lepa sećanja i ništa više. I zaista projekat se zvanično završio poslednjeg dana februara ove godine, ali zbog niza nepredvidljivih okolnosti, te poremećaja na svetskom tržištu (zbog čega nismo uspeli blagovremeno da nabavimo planiranu opremu – dakle, potpuno bez naše krivice), tražili smo, a zatim i dobili produžetak. Pa zbilja nije moglo drukčije. Prvo je ponuda kvalitetnih teleskopa najednom dramatično opala, a zatim je još dramatičnije počela da raste njihova cena. Shodno tome apertura planiranog teleskopa je počela da se smanjuje na mesečnom nivou iako smo u početku imali na računu potrebna sredstva… Zapravo nisam o tome hteo da pričam, nego o našem putovanju u Baju.

 

Opširnije: Ponovo u Baji

Write comment (1 Comment)

Komentari

 • Miki said More
  Tamna materija se značajno spominje tek... 1 dan ranije
 • polux11 said More
  "...Ove rekordne anomalije znače da... 4 dana ranije
 • kole99 said More
  prelijepo, koja je mto sila, velicina,... 5 dana ranije
 • Baki said More
  Gauss je voleo da kaže da je matematika... 6 dana ranije
 • polux11 said More
  Genijalne stvari su tako jednostavne.... 6 dana ranije

Foto...