nanoos
Proizvod se zove nanOssTM Bioactive. Ugradnja će škrte Amerikance da košta $700-$4.000, u zavisnosti od veličine koštanog kalema.

Zahvaljujući novim materijalima, koštani dodaci mogu još bolje da imitiraju hemijsku strukturu i sastav prirodne kosti. Slično drugim sintetičkim materijalima, oni ne samo da umanjuju rizike od imunoreakcija, već su u stanju da mnogo bolje podstiču ćelije na rast.

Razvijen u mičigenskoj kompaniji „Pioneer Surgical Technology", materijal u sebi objedinjuje dve koštane komponente koje nisu posedovali drugi sintetički materijali: nanokristalne hidroksiapatitne granule, koji sadrže kalcijum iste veličine kao onaj koji ulazi u sastav prirodne kosti, i biopolimerski kolagen, koji imitira meko tkivo koje okružuje prirodnu kost.

 

Draško Dragović
Author: Draško Dragović
Dipl inž. Drago (Draško) I. Dragović, napisao je više naučno popularnih knjiga, te više stotina članaka za Astronomski magazin i Astronomiju, a učestvovao je i u nekoliko radio i TV emisija i intervjua. Interesuje ga pre svega astronautika i fizika, ali i sve teme savremenih tehnologija XXI veka, čiji detalji i problematika često nisu poznati široj čitalačkoj publici. Izgradio je svoj stil, lak i neformalan, često duhovit i lucidan. Uvek je spreman na saradnju sa svojim čitaocima i otvoren za sve vidove komunikacije i pomoći. Dragovićeve najpoznatije knjige su "KALENDAR KROZ ISTORIJU", "MOLIM TE OBJASNI MI" i nova enciklopedija "NEKA VELIKA OTKRIĆA I PRONALASCI KOJA SU PROMENILA ISTORIJU ČOVEČANSTVA"

Zadnji tekstovi:


Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži