logoU četvrtak, 31. oktobra 2013. godine, počinje ovogodišnja Škola fizike. Kao i prethodnih godina Škola fizike radi u OŠ “Učitelj Tasa” u Nišu, svakog četvrtka od 19:45h.

 

Rad Škole fizike sastoji se od časova fizike za učenike šestog, sedmog razreda i osmog razreda kao i časova za talentovane učenike koji se pripremaju za takmičenje. Pored nastave i izrade zadataka i testova za učenike su organizovana naučno – popularna predavanja, posete festivalima, mali kućni ogledi itd.

Časovi su organizovani po grupama a nastavu u školi realizuju profesori fizike, koji su u prethodnim godinama postigli značajne rezultate u radu sa talentovanom decom.

Više informacija o ovogodišnjem ciklusu Škole fizike možete da saznate u flajeru (PDF) ili na sajtu Društva fizičara Niš.

Milan Milošević
Author: Milan MiloševićWebsite: http://www.svetnauke.org

Urednik i osnivač sajta Svet nauke. Doktorirao teorijsku fiziku i radi kao docent na Prirodno matematičkom fakultetu u Nišu. Najviše ga interesuje astrofizika, kosmologija i inflacija, a najveći deo svog slobodnog vremena posvećuje popularizaciji i približavanju nauke mladima. Dugogodišnji borac za razotkrivanje astrolagarija i ostalih kvazinauka na Internetu, i šire.

Neki tekstovi:


Komentari

  • Dragan Tanaskoski said More
    Srbija je u malo boljoj situaciji od... 6 sati ranije
  • Baki said More
    Teks ima drugi akcenat, ali, svejedno,... 3 dana ranije
  • Miško said More
    Odličan text! 3 dana ranije
  • Siniša said More
    To je tačno. Kad je reč o centru mase,... 4 dana ranije
  • Duca said More
    Pa ako postoje one "mini crne rupe" to... 4 dana ranije

Foto...