Prava istina o svemu

Posljednjih dana svjetski mediji izgleda okreću pažnju s jednih događanja na neka druga. Tko bi znao što se zaista krije iza američkih neuspješnih pokušaja i uspješnih obaranja NLOa iznad SAD.  Sigurni smo u dvije stvari; Leteći tanjuri postoje. Oni su tu, sa nama, svakog dana.

Idemo redom; što su leteći tanjuri, NLO?

nlo umjetnicka21

NLO je kratica za izraz Neidentificirani leteći objekt - u punom smislu te riječi. NLO nipošto ne znači kako se radi o „svemircima“ već kako o objektu/pojavi (jednoj ili više njih) za koji/e nam u trenutku njihova opažanja nije poznato što predstavljaju. To mogu biti meteorološki baloni, umjetni zemljini sateliti, optičke pojave u atmosferi, meteori, avioni, helikopteri, stratosferske sonde ili neka druga događanja na nebu. Dakle, kao NLO možemo klasificirati primjerice avion, a kada kasnijom obradom podataka i materijala ustanovimo o čemu se točno radi NLO postaje PLO (Prepoznati leteći objekt). U slučaju kada ne odgonetnemo o čemu se radilo ostaje nam izraz NLO. Similaran izraz, „leteći tanjuri”, novovjeke je naravi. Potječe od opisa pilota Kennetha Arnolda (24.06.1947.) koji je u zraku uočio nekakve leteće objekte i opisao ih kao leteće diskove, leteće tanjure. Taj se izraz udomaćio u medijima, a opisi, fotografije, iskustva treće vrste s letećim tanjurima jedno su vrijeme bili top tema.

Amerikanci su dignuli cijelu medijsku pompu oko obaranja najmanje dva (zasad) balona s opremom. NLOi koje obaraju američki lovci postali su medijski događaj i nekakva prvorazredna politička priča.

ISTINA; Korištenje balona s ili bez dodatnog tereta (opreme) staro je već stotinjak godina. I zapad i Istok desetljećima koriste balonske sustave kako bi provocirali protivničku PZO te obavljali i druge špijunske zadatke. U nekim periodima aktivnosti su bile veće ili manje, ovisno o potrebama. Stoga,  OVO nije ništa ekskluzivnije od tisuća i tisuća ovakvih događanja na nebu proteklih desetljeća. Ekskluzivno je ispaliti  po dvije „zrak-zrak” rakete na ovakav NLO cilj. Svaka korištena raketa košta cca 500.000 EUR. Najmoderniji lovci pri tome nisu na senzorima vidjeli cilj i morali su sačekati danima da se balon sam od sebe isprazni i dospije u troposferu kako bi ga mogli visinski dostići. Cijela halabuka oko komadića specijalnog platna punjenog plinom lakšim od zraka. Nije loše, za ne?!

ISTINA; Leteći tanjuri zaista postoje, svakodnevno lete, poneki čak i prežive pad sa stola na pod.

Uočite li na nebu, danju ili noću, pojavu ili objekt koji golica maštu kao NLO, svakako dokumentirajte točno vrijeme, točnu lokaciju naspram orijentira (fotografirati danju i noću isti kadar je odlična stvar) i što se događalo. Pišite nam o tome a onda ćemo zajedno krenuti u „razodijevanje” NLOa.

H201 pogled iz bliskog svemira

 

 


Komentari

 • Boris Saksida said More
  Pozdrav i čestitke svima !!!!!!lp Boris 5 sati ranije
 • Boris Saksida said More
  Hm,....najprije....izvinite što nisam... 7 sati ranije
 • Rekreativac said More
  Čitam tekst i osmeh mi na licu, kao da... 18 sati ranije
 • Zvezdobrojac said More
  Odličan kamp, odlično takmičenje i... 20 sati ranije
 • Boris Saksida said More
  Hm.....baš lepo,Jurij malo osiveo,malo... 1 dan ranije

Foto...