Istarski svemirski program (Astronomska udruga Vidulini) s svojim članovima, suradnicima, partnerima (Industrijsko-obrtnička škola Pula i drugi) lansirati će edukativno-promotivnu bespilotnu letjelicu HISTRION 303 Herman Potočnik (H303HP) u sklopu događanja ovogodišnjeg Svjetskog tjedna svemira (04.10.-10.10.2022.) s poligona ispred Industrijsko-obrtničke škole Pula, Rizzijeva 40.

H302 let9318

Pristup cijelom postupku priprema i lansiranja letjelice te praćenja njezina leta otvoreno je za javnost i medije u vremenu od 11:30 do 13:30.

Pozivamo roditelje, none i noniće da sa svojim najmlađima dođu i pogledaju lansiranje autonomne bespilotne letjelice H303HP koja će put troposfere pomoću specijalnog balona punjenog helijem.

Letjelica je nazvana po Hermanu Potočniku, građaninu Pule, čovjeku koji je prije gotovo stotinu godina napisao fundamentalnu knjigu s područja astronautike; Problem vožnje po svemiru. Knjiga je svojevrsna "biblija" u svijetu znanosti i tehnike, a naš nam je sugrađanin gotovo nepoznat.

Za djecu od 4 do 12 godina starosti pripremljene su dvije radionice (besplatno) koje će voditi suradnice AUV na temu svemir, letjelice, zvijezde. Radionice počinju u 12:00 i traju 30 minuta. Svoj djeci koja budu aktivno sudjelovala slijedi poklon iz zraka.

Događanje je na otvorenom, sve sudionike molimo za pridržavanje osobnih mjera zaštite zdravlja.

AUV_PRESS_poziv za 08.10.2022.

Kontakat: 0951968272 Marino Tumpic

 

 

Komentari

  • Aleksandar Zorkić said More
    Hmmm, ovako treba da se vidi: settings... 11 sati ranije
  • Miki said More
    Zbog čega se kod mene ne pojavljuje... 11 sati ranije
  • Baki said More
    Dobar izbor. Popularno rečeno... 16 sati ranije
  • Baki said More
    “Postoji jedna čudna kontradikcija: u... 22 sati ranije
  • milena said More
    Mmm hvala, autoru, veliki zagrljaj :D 2 dana ranije

Foto...