kalendar

alk22ASTRONOMSKI KAMP «Letenka 2022» 
od 07. do 10. jula. 

Letenka, Fruška gora

Long: 19° 41' E 
Lat. 45° 08' N


Kako da dođem do Letenke

 | Vesti Ko dolazi | Program | Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O KAMPU |


 25.05.2022. 

Javljamo samo da je sve u redu i da pripreme teku normalno. Prof. Gajić, veteran kampa, poznat po svojim interesantnim predavanjima i spremnosti da se upusti u objašnjavanje svega što ga iz nauke pitate, uveliko priprema dva svoja redovna predavanja (+ možda i jedno vanredno). Jedno će biti o strašnoj tunguskoj eksploziji koju samo zahvaljujući ludoj sreći danas svet ne pamti po tragičnim žrtvama, a drugo.... o tom - po tom.

Biće svakako reči i o James Webb Space Telescope koji treba zvanično da proradi - baš za početak kampa. 

Pogledajte ovaj video prilog o kampu:

aklwt

 05.05.2022. 

akl0505

Smo kratko da javimo: sve oko kampa za sada ide po planu. Obavljeni su razgovori sa Pokrajinskim zavodom za sport i medicinu sporta sa kojim je postignut standardni dogovor – uostalom sa tim zavodom sarađujemo već 20 godina. Zavod će inače, kao i prošle godine, biti suorganizator kampa što nas posebno raduje. 

Kao što smo najavili ove godine kamp će se održati u okviru projekta ELECTRA. 

O detaljnom programu kampa još je rano govoriti, ali da napomenemo samo da su dogovoreni interesantna predavanja za velike i nekoliko zanimljivih aktivnosti za male astronome.

Ako imate nekih sugestija ili ako želite da sami realizujete neki svoj program – otvoreni za predloge. 

Stigle su i prve prijave za kamp – o njima ćemo u posebnom članku.

Astronomski kamp „Letenka“ je zadnjih 15-tak godina rezultat saradnje novosadskog Prirodno matematičkog fakulteta sa novosadskim astronomskim društvima „Novi Sad“, „Lira“ i „Kosmos“. 

 

 18.04.2022. 

Ovo je prva informacija o kampu. On je planiran za:

7 – 10 jul 2022.

Rezervišite te dane za astronomsko druženje. 

Kao što znate, ako ste prošle godine bili učesnik kampa AKL Letenka 2021, kamp je bio izuzetno kvalitetan. Imali smo desetak vrhunskih astronoma, fizičara i drugih naučnika – pored već uobičajenih najboljih teleskopdžija, graditelja teleskopa, popularizatora nauke, mladih i starih ljubitelja astronomije.

Ove godine pokušaćemo da nadmašimo prošlogodišnji kamp. Ili bar da ga dostignemo. Naravno, ne zavisi sve od organizatora, ne zavisi ni od učesnika. Pored svega treba imati i nešto sreće.

U svakom slučaju upamtite ove datume i planirajte da dođete u kamp.

akl2022aSve važno o našem astronomskom kampu naći ćete u tabeli ispod. (neki članci treba da se ažuriraju, biće ustkoro). U pitanju je kolekcija članaka koji razjašnjavaju sve ili skoro sve o kampu. Ako ipak imate neko pitanje o kampu, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O KAMPU Da najavite svoj dolazak pišite ovde Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Koliko to košta? Ne plaća se ništa
Autobuski prevoz - nema!
English
 
14516185837 fd5e043bdd o
 
 

radanT

Dodaj komentar