Ocena korisnika:  4 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda neaktivna
 

AZCL8742

Teško mi je da razumem kako jedan tako jednostavan članak kao što je ovaj o vakcinisanju neki čitaoci ne mogu da shvate pa u komentarima počnu da pišu o Kini, Bil Gejtsu, i raznim opskurnim teorijama koje sa člankom nemaju dodirnih tačaka. Razlog tome je sigurno površno čitanje od čega inače svi patimo. Evo da pojasnim:

U članku se prvo navode podaci o opasnoj epidemiji o pre pola veka i objašnjava kako je ona pobeđena masovnim vakcinisanjem.

Zatim se prelazi na današnju epidemiju i ističe paradoksalna činjenica ima dosta onih koji smatraju da se ne treba vakcinisati. 

Ili još prostije - slučaj prvi: vakcina zaustavila epidemiju. Slučaj drugi: danas su mnogi ipak protiv vakcine, što je nelogično.

Eto, ne znam šta tu ima nejasno.

E sad, odgovor na komentar koji je poslao dragant.

Dragant kaže „Naveo sam šta neki smatraju, kao zanimljivost. Ima logike, ne može se svaki organizam izboriti sa vakcinom.

Pa ako počnemo da navodimo "šta sve neki smatraju" onda od sajta pravimo deponiju smeća u kojoj će se i ono što je lepo i kvalitetno isprljati i zagubiti. Sem toga: POENTA je: dajte razmislite, ne odbacujte vakcinisanje! To je nelogično i prilično priglupo! (naravno, naravno, uvek postoje izuzeci i oni ljudi koji zbog svojih zdravstvenih problema ili iz drugih razloga bolje da se ne vakcinišu. ALI GOVORIMO O PROSEČNIM slučajevima, a ne o izuzecima!). 

Dalje: „ne može se svaki organizam izboriti sa vakcinom.Pa da, naravno, ali kakve to veze ima sa poentom članka??? 

To je kao kada bismo objavili: Na novom bulevaru postavljen je semafor zbog bezbednosti pešaka“, a neko odgovori: „Da, ali bilo je slučajeva da su neki pešaci stradali na semaforu“. Pa šta treba da zaključimo: da nam semafori nisu potrebni?!?!?

Dalje:

„…stižu ovih dana novinske vesti o medicinskim radnicima koji su umrli ili su se delimično paralizovali posle primanja vakcine. Narvano teško je utvrditi da li su te vesti istina

Pa zamolio sam za relevantne izvore. Ne shvatam zašto je potrebno unositi pometnju u ideju o vakcinaciji kao meri odbrane od virusa i to vestima za koje je „teško utvrditi da su istinite“??? Čemu ta pomutnja?

Na kraju što ste tiče članka u dailymail.co.uk (a link vodi na Mail Online) dovoljno je reći da se radi o mediju prepunom netačnih vesti, često bezobzirno „nafilovanih“, lažnih i kradenih toliko da je Wikipedija 2017. ukinula citiranje tog medija.

Ovde se može naći spisak nekih primera „pouzdanosti“ tog medija.

golubAZCL9251

 



Komentari

  • Miki said More
    Aha, ok, ovako se pojavljuje. Može se... 1 dan ranije
  • Aleksandar Zorkić said More
    Hmmm, ovako treba da se vidi: settings... 1 dan ranije
  • Miki said More
    Zbog čega se kod mene ne pojavljuje... 1 dan ranije
  • Baki said More
    Dobar izbor. Popularno rečeno... 2 dana ranije
  • Baki said More
    “Postoji jedna čudna kontradikcija: u... 2 dana ranije

Foto...