Članci o smakovima sveta.

smak2

NEĆE BITI SMAKA SVETA!!!


KADA ĆE BITI SMAK SVETA?
Tipovi smakova sveta i kada će se koji dogoditi

SVI SMAKOVI SVETA  
Smak sveta je tokom istorije najavljivan bezbroj puta. U knjizi  Da li postoje stvari koje ne postoje autor Voja Antonić novodi najpoznatije najave smakova sveta do 2000-te godine.

Izostao smak sveta

Samo da vas obavestim da smaka sveta nije bilo. Trebalo je da stigne prekjuče, 23. septembra, ali eto, nešto se desilo pa je otkazan za neki drugi dan.

Kako je krenulo smaka neće ni biti

Urekao sam. Taman sam napisao kako narod ne mari za ovaj smak sveta, jer niko ne vrišti po ulici od užasa, ne opija se u bunilu straha i uopšte ne radi vanredno neke nerazumne stvari, kad ono novine me demantovale.

Odlaže se smak sveta do daljeg

U petak, 21. decembra, sa početkom u 20 časova Astronomsko društvo "Alfa", u saradnji sa timom projekta "Astronomija iz fotelje" i Departmanom za fiziku Prirodno-matematičkog fakultetau Nišu, povodom najava tzv. smaka sveta, organizuje predavanja:

Naukom protv besmisla!

Istraživačka stanica Petnica, Studentski kulturni centar Beograd i Kretivni cenatr ovim povodom organizuju tribinu “Dočekajte smak sveta sa naučnicima”u petak 21.12. 2012. godine (na dan tzv. smaka sveta), u 19 h, u Velikoj Sali Studentskog kulturni centra.

Potencijalni kandidati za Smak sveta?

Listajući danas internet u potrazi za vestima, naleteo sam na jednu tabelu koja mi je privukla pažnju. Pogledaj je i ti. Radi se o kamenicama koje neprestano prete našoj planeti – stručno, one se zovu Potencijalno Opasni Asteroidi.

Majanski kalendar

A kraj ... doće i to jednom ali o tom potom ...

mozda za koje dvije tri milijarde godina, mozda sa narednim opasnim asteroidom, mozda i od vlastite ljudske gluposti ...

Dolazi smak svijeta

Bliži nam se 21. decembar. Jeste li se spremili za smak svijeta koji se očigledno sprema? Kaže mi jedan prijatelj kako to ima smisla jer da 21. decembra dolazi odmah nakon 20. ovog mjeseca a...

Mali problemi sa smakom sveta

Meni se čini da predstojeći smak sveta jedino astronomi shvataju ozbiljno. Dobro, i novinari, samo oni baš i ne znaju tačno o čemu se tu radi, a ni da li će smaka biti ili neće. Svi ostali se ponašaju kao da ih se taj važan događaj uopšte ne tiče.

Šta će biti sa nama 2012?

Koliko mogu da zaključim, svi tipuju da će se na taj datum nešto desiti. Ne znaju šta, ali biće nešto. Priče su različite, ali su sve manje više apokaliptične. To nije ni čudo, verovatno je to u čovekovoj prirodi da se na taj način brani od neznanja.

Smak 2012!

.... Spominje se kalendar Maja i poravnavanje Sunčevog sustava sa ravninom galaktike. Kao što je vidljivo iz raznih naslova, autori tih tekstova se zapravo ne mogu odlučiti za konkretan datum. Negdje je 20.12., negdje 21.12., a negdje 12.12.! Nažalost po senzacionaliste, kalendar Maja ne završava niti na jedan od ovih datuma, već 21.12. započinje trinaesti b'ak'tun, ciklus od 144.000 dana (395 godina).

Naučni scenariji za smak sveta

Na početku godine o kojoj se već dugo govori u smislu pseudonaučnog predviđanja takozvanog smaka sveta, jer su ga “predvidele Maje”, dok se novisnki stupci pune kvaziinformacijama, osvrnimo se na moguće stvarne rizike po opstanak planete Zemlje.

Smak sveta
(Dnevni list Danas): Zašto materija uopšte ima masu? Od čega se kosmos zaista sastoji? Postoje li više od tri dimenzije? Postoji li teorija - svega? Nisu li ova pitanja uzbudljiva? Ne misle svi tako. Mnogima, ili čak većini, zanimljivije pitanje je - da li će biti smak sveta?

Ponovo smak sveta

Članak iz 2000-te. Te godine najavljen je smak sveta zbog koncentracije planeta...

Kratka istorija propasti

Onespokojavajuća SF priča o tome šta se može desiti ako
zapostavimo razvoj nauke.

smak-grad


Komentari

  • Baki said More
    Teks ima drugi akcenat, ali, svejedno,... 2 dana ranije
  • Miško said More
    Odličan text! 3 dana ranije
  • Siniša said More
    To je tačno. Kad je reč o centru mase,... 4 dana ranije
  • Duca said More
    Pa ako postoje one "mini crne rupe" to... 4 dana ranije
  • Baki said More
    21.03.2024. - "Razlog je identificiran,... 6 dana ranije

Foto...