Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

<<U karantinu   <<U karantinu i dalje  << U karantinu i dalje... i dalje  << Izvan karantina

nedelja, 26. april 2020.

Malo je falilo da me u četvrtak uhapsi policija.

Spremio sam se za izlazak, stavio masku, navukao rukavice i već sam uhvatio kvaku kad je zazvoniо telefon. Jedna prijateljica zvala pa je između ostalog rekla i: „A sutra idem u šetnju!“. 

-       Kako sutra - pitam ja - pa danas se izlazi?!? 

Ispostavilo se da sam pobrkao dane za izlazak i da ona nje zvala izložio bih se riziku da me policija presretne, uhapsi, naplati globu, pošalje u bajbokanu, u Sibir, ko zna gde. I ko zna kada bih se i da li bih se uopšte pojavio živ na ovom svetu. A to mi je najstrašnije.

Zato sam sledećeg dana pre izlaska devet puta proverio datum, dan, čas i tek kada su se poklopile zvezde sa fazom Meseca, a Jupiter bio ispod horizonta, oprezno sam izašao na ulicu i osvrnuo se levo i desno pa kad sam video i druge maskirane hrabro sam iskoračio.

izlazak 1
Kolona hrabrih penzionera u pohodu

Bilo je jako interesantno. Pre neki dan kada sam prvi put napustio karantin bio sam toliko uzbuđen da ništa nisam primetio i sve je prolazilo pored mene kao da sam u bunilu, a sad idem i : Jao vidi trafika; u što je naraslo ovo drvo; a gle evo i palačinkarnica. Svega sam se sećao, budile su mi se uspomene: jao ovde sam prošlog meseca uganuo nogu, a na ovoj stanici pobegao mi je autobus ispred nosa. Eh sećanja, sećanja. Išao sam ulicom i blaženo se smeškao. 

Ovo vreme je vrlo plodno za teoretičare. Malo smo se već zamorili od teorija o ravnoj Zemlji, o oblastima 51, Rozvelima, lažiranju letova na Mesec itd. sad je hit korona, ali o tome tek treba da prikupim materijal pa neću još da pričam, bilo bi neozbiljno. U svakom slučaju evo  kometa Atlas se raspala, a kakve to veze sa virusom ima još ne znam.

izlazak 2
Ulica kada nije policijski čas

izlazak 4
U vreme policisjkog časa ulica je tužna

U čitav ovaj slučaj sa virusom najbolje se uklopio Tramp. Tramp i Kim Džong Un koji je, kako se priča umro, mada s njim čovek nikad nije siguran. E Tramp je prvo oklevao sa uvođenjem mera zaštite od virusa i kad je postalo ozbiljno i opasno, snašao se i za sve okrivio Kinu i Međunarodnu zdravstvenu organizaciju. A pronašao je i lek protiv virusa. To ide ovako: uzmete čoveka i u njega ušpricate dezinfekciono sredstvo, najbolje direktno u pluća. Covid19 kao i pluća odmah reaguju i sprže se. Kažu na televiziji da se tako već nekoliko ljudi u Americi otrovalo jer su pili dezinfekcione napitke. Baš svašta ima u toj Americi.

izlazak 3
Odlazak ptice sa zalaskom Sunca

Posle ovih i ovakvih razmišljanja krenuo sam kući, da ne dobijem upalu mišića od prevelikog šetanja.

<<U karantinu   <<U karantinu i dalje  << U karantinu i dalje... i dalje  << Izvan karantina


Komentari

  • Dragan Tanaskoski said More
    Srbija je u malo boljoj situaciji od... 8 sati ranije
  • Baki said More
    Teks ima drugi akcenat, ali, svejedno,... 3 dana ranije
  • Miško said More
    Odličan text! 3 dana ranije
  • Siniša said More
    To je tačno. Kad je reč o centru mase,... 4 dana ranije
  • Duca said More
    Pa ako postoje one "mini crne rupe" to... 4 dana ranije

Foto...