Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

pdf

Svetski

troškovi za naoružanje

Od svih neprijatelja javne slobode rat je možda najljući, jer sadrži i razvija klice svih drugih. Ratovi rađaju vojske; oni su uzročnici dugova i poreza … poznatih instrumenata za uterivanje mnoštva pod vlast nekolicine … Nijedan narod ne može da sačuva svoju slobodu u kontinuiranom ratnom okruženju!

– James Madison, politički komentator, 1795.

naoruzanjeDanas se u svetu više troši za naoružanje nego za sve drugo zajedno. Kakvo zdravstvo, školstvo, nauka, globalno otopljavanje, energetska kriza ... sve to ZAJEDNO je smešno za šuške koje se troše za ratnu gvožđuriju. Da bi makar malo stekli uvid u razmere tog rasipanja, pokazaću vam danas kakvo je stanje bilo u svetu pre par godina, jer novije podatke nisam mogao da nađem. A i šta će mi? Samo da se još više nerviram jer znam da je danas još deset puta gore! Dokle, brate, ako boga znate?


Danas se u svetu više troši za naoružanje nego za sve drugo zajedno. Kakvo zdravstvo, školstvo, nauka, globalno otopljavanje, energetska kriza ... sve to ZAJEDNO je smešno za šuške koje se troše za ratnu gvožđuriju. Da bi makar malo stekli uvid u razmere tog rasipanja, pokazaću vam danas kakvo je stanje bilo u svetu pre par godina, jer novije podatke nisam mogao da nađem. A i šta će mi? Samo da se još više nerviram jer znam da je danas još deset puta gore! Dokle, brate, ako boga znate?

 

defense spending ten countries Preuzmite e-knjigu u PDF formatu
(20 strana, 2,6 MB)
download

pdf

military by country spending by country

 


Pročitajte ostale e-knjige Draška Dragovića

DDragovic
E-knjige Draška Dragovića


 

Draško Dragović
Author: Draško Dragović
Dipl inž. Drago (Draško) I. Dragović, napisao je više naučno popularnih knjiga, te više stotina članaka za Astronomski magazin i Astronomiju, a učestvovao je i u nekoliko radio i TV emisija i intervjua. Interesuje ga pre svega astronautika i fizika, ali i sve teme savremenih tehnologija XXI veka, čiji detalji i problematika često nisu poznati široj čitalačkoj publici. Izgradio je svoj stil, lak i neformalan, često duhovit i lucidan. Uvek je spreman na saradnju sa svojim čitaocima i otvoren za sve vidove komunikacije i pomoći. Dragovićeve najpoznatije knjige su "KALENDAR KROZ ISTORIJU", "MOLIM TE OBJASNI MI" i nova enciklopedija "NEKA VELIKA OTKRIĆA I PRONALASCI KOJA SU PROMENILA ISTORIJU ČOVEČANSTVA"

Zadnji tekstovi:


Komentari

  • Baki said More
    Teks ima drugi akcenat, ali, svejedno,... 2 dana ranije
  • Miško said More
    Odličan text! 3 dana ranije
  • Siniša said More
    To je tačno. Kad je reč o centru mase,... 4 dana ranije
  • Duca said More
    Pa ako postoje one "mini crne rupe" to... 4 dana ranije
  • Baki said More
    21.03.2024. - "Razlog je identificiran,... 6 dana ranije

Foto...