AKL23kalendar

kamp

ASTRONOMSKI KAMP
 «Letenka 2023» 
od 13. do 16. jula. 


Letenka, Fruška gora

Long: 19° 41' E 
Lat. 45° 08' N


Kako da dođem do Letenke

 | Vesti Ko dolaz | Program | Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. | SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O KAMPU |

  10.07.2023.  

10.07aklIlustracije 1

LMK180U kampu će biti predstavništvo našeg Teleskop centra. Izložiće, tako su najavili, nešto od svoje astronomske opreme. Kreću, kako nem je rekao vlasnik firme, Fekete Žolt, sa ponudom nove opreme iz uvoza. 

Nešto od opreme moći će da se kupi, a i naruči, pa iskoristite priliku da se upoznate sa ponudom.

PMF je obezbedio sokove i sokiće, kafu i čaj....

Skup je prijavljen policiji, kako je to i propisima predviđeno 

  07.07.2023. 

GagicTV

AKLtext180Vest koja interesuje većinu učesnika kampa glasi: da, u kompu će moći da se kupe pljeskavice u lepinji

Danas i prethodnih dana više lokalnih medija je objavilo vest da će se održati astronomski kamp na Letenki: Ozon, Moj Novi Sad, Radio 021, Dnevnik, Vesti RS, Balkan TV, NS uživo itd.

Važno: iako se izletište Letenka redovno zaprašuje protiv komaraca ipak ponesite neki sprej ili slično protiv ovih napasti. Prethodnih dana je padalo mnogo kiše, a komarcima to prija.

Do sada smo u protekle dve decenije samo jednom imali problem s komarcima.

 03.07.2023. 

Satori

Šatori

Ukoliko nemate šator postoji mogućnost da ga iznajmite. Pišite na adresu Miletu Kočiću na  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. i pitajte. 

Prevoz

Autobuski prevoz, za koji se neki potencijalni kamperi interesuju, ukinuli smo još pre više godina kada se broj onih koji su tako dolazili u kamp dramatično smanjio na svega njih pet ili deset. 

Vreme

Ne, ne znamo kakvo vreme će biti tokom kampa, a to nas mnogi (uglavnom usput i u šali) pitaju. Do sada za ovih 22 godine iskusili smo i odlično i loše vreme, i žegu i kišu, ali uvek su kampovi bili uspešni.

Satori2

  21.6.2023.  

IBikit170Prof. Bikit više nije sa nama

Prof. dr Ištvan Bikit (1945), redovan profesor u penziji, emeritus, nekadašnji dekan novosadskog PMF, između ostalog i član dva naša IPA projekta itd. preminuo je prošle noći 20. juna 2023. godine. 

Prof. Bikit je bio rado viđen gost u našem kampu, održao je više predavanja tokom proteklih godina i uvek uzimao učešće na našim tribinama. 

Cela naša zemlja ostaje bez svog istaknutog fizičara. 

 

52214516052 d17bf71915 o

  20.6.2023.  

Zapravo i nema velikih vesti u vezi kampa jer sve, za sad, ide po redu i planu. Ukratko: kampu je još pre nekoliko meseci Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost odobrio finansijsku pomoć na osnovu koje će biti podmireni osnovni troškovi kampa. Prirodno matematički fakultet iz Novog Sada kao suorganizator kampa takođe je odobrio finansijsku pomoć kampa (sokovi, čaj, neki keksići za decu i slično).

Pokrajinski sekretarijat za sport i medicinu sporta, kao jedan od suorganizatora, obezbeđuje povlašćene cene za korišćenje objekata naselja na Letenki. 

Naravno, bilo bi vrlo korisno da se pojavi još koji sponzor – ali organizatori nisu baš sposobni za taj vid poslovanja i oni se više posvećuju programima kampa i njegovoj organizaciji.

Za sada najveći izazov su eventualne vremenske nepogode, ali tome ništa ne možemo. U svakom slučaju, bez obzira koliko toplo bilo – ponesite i odeću za slučaj da bude vrlo hladno.

Imate li nešto interesantno da podelite sa ostalim učesnicima kampa? Neku priču, ideju, opremu… javite. 

 
52255496484 9691af96e9 o 
 
 

Sve važno o našem astronomskom kampu naći ćete u tabeli ispod. U pitanju je kolekcija članaka koji razjašnjavaju sve ili skoro sve o kampu. Ako ipak imate neko pitanje o kampu, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O KAMPU Da najavite svoj dolazak pišite ovde Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Koliko to košta? Ne plaća se ništa
Autobuski prevoz - nema!
English

  


Komentari

 • Kizza said More
  Zanimljivo otkriće. Nejasna je ta... 23 sati ranije
 • Baki said More
  Stručnjaci trenutno procenjuju... 2 dana ranije
 • mikac04 said More
  haha, toliko tekstova, auu, odlicno... 2 dana ranije
 • mikac04 said More
  bravo autoru, hvala 2 dana ranije
 • mikac04 said More
  odlican text 2 dana ranije

Foto...