Ima tako pametnih mladih ljudi, ali to sam već i ranije govorio

Ima tako pametnih mladih ljudi, ali to sam već i ranije govorio. Uglavnom sinoć se 36 njih sa Departmana za fiziku novosadskog PMF okupilo u Kafe knjižari Zenit, (Njegoševa 24, Novi Sad) na trećem Pab kvizu. Iz nekog razloga tim ljudima nije dosta da svoje znanje pokazuju na ispitima nego to žele da rade i u drugim zgodnim prilikama, recimo u kvizu. 

Bilo je ukupno devet ekipa, svaka sastavljena od četiri člana. Posebno je zanimljivo to što su ekipe bile generacijski mešovite, pa je tako u svakoj ekipi bilo studenata sa svake godina studija. Time se, smatraju organizatori, uspostavljaju dobri međugeneracijski kontakti, poznanstva, pa i prijateljstva koja svakom mogu da budu korisna i nakon studija. Sem toga, tako jača privrženost samom matičnom fakultetu. A taj Departman za fiziku PMF, pokazao je da ima sluha za ovakve aktivnosti jer finansijski pomaže kviz kako bi se obezbedile odgovarajuće nagrade pobednicima. 

Ali, sedeći tamo na tom kvizu, stekao sam utisak da sve to napred izneseno nije najvažnije. To sve jeste lepo, ali… kad vidite razdraganu i veselu atmosferu, kad čujete spontani smeh, aplauz i radost, radost zbog znanja, zbog učešća u kulturnom događaju, kad osetite dobrotu, plemenitost i prijateljstvo koje tamo vlada, onda shvatite da je eto to najvažnije. Upravo takvi ljudi predstavljaju najveću vrednost svake zemlje. A svaka zemlja je vredna onoliko koliko neguje takve svoje građane.

Delić atmosfere

Kviz su, kao i do sada, organizovali, sastavili i vodili Petar Mali i David Knežević sa PMF. U organizaciji je učestvovao i Klub fizičara, organizacija novosadskih studenata fizike.

Statistika kviza:

Ukupno je učestvovalo 36 studenata koji su bili podeljeni u devet ekipa. Svaka ekipa imala je po četiri člana.

Neki od studenata su došli da navijaju i udišu dobru atmosferu.

Najbolja ekipa osvojila je 48,5 od 80 mogućih bodova.

Šesta ekipa osvojila je 42 boda. O konačnom redosledu odlučivale su nijanse.

 

IMG 0187

IMG 0182

IMG 0180

IMG 0178

IMG 0174

  


Drugi Pab kviz za studente fizike u Novom Sadu

Pab kviz za studente fizike u Novom Sadu

Otkud Pab kviz?


 

 


Komentari

 • marino1 said More
  Hvala ti Jozefe na ovoj vrijednoj... 5 sati ranije
 • Željko Kovačević said More
  Pozadinsko zračenje ostavlja svoj... 6 sati ranije
 • Slavko said More
  Srećan rođendan AM ! Još mnogaja... 1 dan ranije
 • D.S. said More
  Srdačan pozdrav s poštovanjem,odlično. 2 dana ranije
 • Baki said More
  Tekst pobuđuje i na dodatno čitanje.... 2 dana ranije

Foto...