Baxter osmatrac65Nebeska insomnija zadnjih tjedana podarila nam je ranojutarnji velered planeta kojima se povremeno pridružuje i Mjesec. Pisali smo o tome na našem portalu u nekoliko navrata. Da se kojim slučajem aktualna nezemaljska predstava odigrava navečer mediji bi o njoj brujali, ovako, tko će se probuditi prije prvih zraka svjetla s naše zvijezde, još i prije rapsodije koncertnog pjeva ptičica, cvrčaka.. i gledati nebeske igrarije. 

20220726 051917 Mjesec i Venera

Buđenje dana, od crnila do bijeline sa izmjenjivim koloritnim međuvremenom, od zagasitih do bljedunjavih vizualnih i mirisno-ljetnih nijansi podražaja naših osjetila nešto je što obično propuštamo prigrliti u ladice osobnih životnih uspomena. Rano jutros, u 05:10h (Vidulini, centralna Istra) klikom na staklenu stijenku ekrana mobitela zaustavili smo za vas vrijeme i prostor s Mjesecom i Venerom u kadru svitanja još jednog kruga oko svoje osi Plave točke u beskraju. 

Sutra, 27.07.2022. u isto to vrijeme Mjesec će biti najtanjeg vidljivog srpa te se nalaziti ispod Venere. Još jedan dan kasnije, četvrtak 28.07.2022., započeti će njegov novi ciklus, mlad Mjesec zbiti će se u 19:55h. Uostalom, kada ste zadnji puta sebi priuštili dvosatno zadovoljstvo orgazmičkog užitka s bogovskim pogledom na stvaranje novog dana. Možete isprobati već sutra, a i ne morate, ta i neka druga duševno-tjelesna zadovoljstva prečesto prakticiramo virtualno, al to nije to zar ne?!

 


Komentari

  • Rapaic Rajko said More
    Kao diplomirani ucesnik skole, mogu vam... 2 dana ranije
  • Zoran said More
    Religija STOP
    DA astronomija,
    bravo... 2 dana ranije
  • Duca said More
    Higsov bozon "stvara" samo oko 5% mase... 4 dana ranije
  • Baki said More
    Nije direktno vezano za temu, ali nije... 4 dana ranije
  • Miki said More
    Aha, ok, ovako se pojavljuje. Može se... 5 dana ranije

Foto...

ŠTA DA GLEDAM?
 
KARTE NEBA
wikisky
 
 
KORISNO
Mere - Koliki ugao nebeske sfere zauzima ispružena šaka