Medijsko raketiranje o poravnanju planeta

susret planeta 2022

Veliki susret svih planeta Sunčeva sustava, poravnatih u nizu, jedno do drugog, u ravnini ekliptike biti će vidljivo ranim jutrima neposredno uoči i nakon ljetnog suncostaja, početkom ljeta.  Pet od njih vidljivo je golim okom a za dva će nam ipak trebati mali dalekozor. Kad mediji provale ovo nebesko događanje zasigurno će biti zanimljivih naslova. Nema sumnje kako će horoskopsko-astrološki svijet (ne)znalica i inih magova divljati, doslovce raketirati, medije svojim bravurozno-debiliziranim eskapadama neznanja i gluposti svake vrste. Stoga, spremite se na možda i na poskupljenja za koje će ovaj puta biti krivici sa nebesa, jer netko mora biti kriv zar ne?

Ove planete već sada možete vidjeti sat, sat i pol prije izlaska Sunca na jugoistočnom horizontu. Posebno će biti zanimljivo oko 24. lipnja kada im se pridružuje i Mjesec. Redom, od najniže pozicioniranog iznad horizonta nalaziti će se; Merkur, Venera, Uran, Mars, Jupiter, Neptun te Saturn. Izuzev Urana i Neptuna svi ostali su vidljivi golim okom, spomenuti dvojac lak je plijen i za omanji dalekozor (s tim da nam za njihovo sigurno prepoznavanje među zvijezdama treba poziciona karta).

Ovakvo okupljanje planeta rijedak je događaj, stoga vrijedi iskoristiti priliku za njihovo opažanje. Na našem portalu tijekom narednih desetak-petnajstak dana ispričati ćemo vam zanimljive priče o svakom od tih sedam planeta.  

Interesantan položaj planeta


Dodaj komentar


ŠTA DA GLEDAM?
 
KARTE NEBA
wikisky
 
 
KORISNO
Mere - Koliki ugao nebeske sfere zauzima ispružena šaka