Lepo se sećam – sve rakete slikane odozdo su mi se urezale u svest zbog brojnih crvenih mlaznica! Sigurno nekakva zaštita ili tehnološki hahtev ... ma ništa od toga!

Ekspanzione mlaznice NISU ofarbane u crveno. Pogledajmo bliže:

m1

A sad zumirajmo malo:

m2

To što nam izgleda kao ofarbana mlaznica ustvari je privremeni umetak koji se postavljao radi zaštite mlaznica tokom transporta, montaže i storniranja. Crvene su boje da bi bile što upadljivije zemaljskoj posadi kontažera i da ih slučajno ne zaborave.

Draško Dragović
Author: Draško Dragović
Dipl inž. Drago (Draško) I. Dragović, napisao je više naučno popularnih knjiga, te više stotina članaka za Astronomski magazin i Astronomiju, a učestvovao je i u nekoliko radio i TV emisija i intervjua. Interesuje ga pre svega astronautika i fizika, ali i sve teme savremenih tehnologija XXI veka, čiji detalji i problematika često nisu poznati široj čitalačkoj publici. Izgradio je svoj stil, lak i neformalan, često duhovit i lucidan. Uvek je spreman na saradnju sa svojim čitaocima i otvoren za sve vidove komunikacije i pomoći. Dragovićeve najpoznatije knjige su "KALENDAR KROZ ISTORIJU", "MOLIM TE OBJASNI MI" i nova enciklopedija "NEKA VELIKA OTKRIĆA I PRONALASCI KOJA SU PROMENILA ISTORIJU ČOVEČANSTVA"

Zadnji tekstovi:


Komentari  

dragovic
0 #4 dragovic 14-07-2018 23:31
Naravno. Čitaj sledeću priču. Priča je o Energomašu koji prave najbolje raketne motore na svetu . Tu imš kratki film I videćeš I sam.
Ovde imaš neke preseke I detalje http://www.lpre.de/energomash/RD-170/
PDVNK bre
0 #3 PDVNK bre 13-07-2018 22:54
Odgovor Miki

Taj ko bi to uradio cistio bi sneg posle toga negde u Sibiru.
marino1
0 #2 marino1 13-07-2018 20:27
Aaaaaa
Ovo nisam znaooo...joj sta nisu uvalili i zuti srp i cekic na ove pokopce
Miki
0 #1 Miki 13-07-2018 15:53
Ima li negde neka fotka gde se vidi unutrašnjost motora bez tog pokolpca? Ono, da je neko zavukao glavu u motor i gotografisao komoru za sagorevanje?

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži