Astronautika: misije

Ako vas interesuje gde se nalaze slavne svemirske letelice koje su duboko zaronile u daleke i neispitane predele Sunčevog sistema i da, usput, o njima saznate neke krucijalne podatke sve to se nalaze na klik od vas. Linkovi dole vas vode na sve interesantniji i moćniji online program The Sky Live

Istražite taj program. On nudi razne mogućnosti, kao uostalom i svi današnji planeterni programi, dakle, možete da se šetate kroz vreme od 2015. do 2074. što vam je i više nego dovoljno  za svakodnevne potrebe; možete da birate lokaciju sa koje vršite posmatranja, da uključujete ili isključujete sazvežđa, Mesijeove objekte, Mlečni put i tako dalje, otkrijte sve to i sami. Pročitajte Help. Da, razlika od standardnih planetarijumskih programa koje instalirate na vaš računar je u tome što vam je za ovaj program potrebna samo solidna veza sa internetom. 

Da se vratimo čuvenim svemirskim sondama. Niže ćete videti slike iz ovog programa i linkove koji vas vode u na live mapu. Kliknite na objekat i dobićete podatke.

PIONEER 10

Pioneer10

https://theskylive.com/pioneer10-tracker

PIONEER 11

Pioneer11

https://theskylive.com/pioneer11-tracker

VOYAGER 1

Voyager1

https://theskylive.com/voyager1-tracker

VOYAGER 2

Voyager2

https://theskylive.com/voyager2-tracker

NEW HORIZONS

NweHorizons

https://theskylive.com/newhorizons-tracker

Na ovim linkovima zahvaljujemo se našem redovnom čitaocu Miroslavu Krstiću.

 


Astronomija na ekranu - softver (4 programa za posmtrače) 

Četiri jednostavne web aplikacije za astronome

Softver u AM


 

 

 

 


Komentari  
Drago
+1 #1 Drago 21-11-2018 18:16
Strava!
Nema nijedne nauke danas u svetu kao što je astronomija, da I ja i drugi slični mogu da vide najnovije vesti I dostignuća u toj nauci.
Pokušaj I videćeš. Pokušaj da nidiš šta su ovog meseca radili najbolji svetski hemičari, fizičari, nobelovci I pokušaj da se napališ čitajući to ili još bolje - gledajući slike!
Dodaj komentar