Astronautika: misije

 Kliknite na ilustraciju  
Infrasat, umjetnički prikaz Angolskog telekomunikacijskig satelita
Iako poznatija kao zemlja siromaštva i neimaštine Angola se odlučila primijeniti na jedini ispravni način – ulaganjem u znanje i tehnologije.

Tamošnji ministar telekomunikacija i informatičkih tehnologija Jose Carvalho da Rocha obznanio je kako će Angola tijekom ove godine lansirati telekomunikacijski satelit pod nazivom "Infrasat" koji će služiti širokom spektru telekomunikacijskih potreba zemlje.

Siromašna zemlja na margini svjetskih događanja može pronaći put izlaska iz krize samo ukoliko uloži u – znanje. Čini se kako su u Angoli to shvatili te će navedeni satelit omogućiti višestruke ciljeve čiji se aspekti mogu osu-vremeniti i poboljšati primjenom novih telekomunikacijskih tehnologija. Školstvo, telefonija, poštanske usluge, državna uprava i drugi sektori biti će unaprijeđeni snažnom informatizacijom a sve zajedno putem telekomunikacijskog satelita povezano u organiziran, učinkovit sustav.

Ministar Jose Carvalho da Rocha obvezao je svoje mnistarstvo na izradu tkz. bijele knjige telekomunikacija i informatike koja će postati "abeceda" za razvoj zemlje. U tom smislu najavljeno je i osnivanje Instituta za tehniku, komunikacije i informatiku.

U ovom poslu Angola aktivno surađuje s Kinom, koja će izvršiti lansiranje satelita "Infrasat".

Čini se kako se u svijetu polako shvaća da su ljudski potencijal i znanje jedini put izlaska iz gospodarske a time i svake druge nezavisnosti i krize. U našoj zemlji, lažno proklamiranoj kao "zemlji znanja" još uvijek nema ni traga povećanju izdataka u najprofitniju granu gospodarstva i socijalne sigurnosti – edukaciju, znanost i tehniku – ZNANJE.

***

BRAZILSKI ASTRONAUT NA ISS
Iranska baklava u kosmosu
IRANSKI SVEMIRSKI PROGRAM
Južnokorejska astronautkinja u bolnici
NIGERIJA – DRUGI PUT U SVEMIRU
PRVI SATELIT IZ VENEZUELE
VIJETNAM USKORO U SVEMIRSKOM KLUBU


Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

 
Instagram AM Fotografije AM (FLICKR) YT kanal AM
 
 
Zanimljiva pitanja i odgovori
 
 banerTM
   

leksikon 190

 tvastronomija18

 sad