A_logo

Nakon punih šest godina izlaženja, tačno u dan od svog prvog broja, Astronomija, po mnogima najkvalitetniji časopis za popularizaciju astronomije na području bivše Jugoslavije, prestala je da izlazi. Do gašenja časopisa je došlo u Međunarodnoj godini astronomije, u godini u kojoj se širom sveta obeležava četiri veka od kada je Galilej počeo da koristi teleskop i od kada je Kepler otkrio prve zakone o kretanju planeta.

Ukupno, izašlo je 37 brojeva Astronomije na oko 2800 strana. U Astronomiji je objavljeno oko hiljadu članaka, više hiljada fotografija, mapa, skica i raznih ilustracija. Objavljeno je nekoliko desetina intervjua i veći broj postera. Za Astronomiju je bar jedan članak napisalo preko 120 autora. Za Astronomiju su pisali učenici, studenti i univerzitetski profesori. Pisali su astronomi, astrofizičari, fizičari, matematičari, lekari, biolozi, geolozi, paleontolouzi itd. sve do filozofa, slikara i književnika.

Astronomija je imala saradnike u mnogim zemljama Evrope, u SAD, Kanadi i Australiji. Svi oni su doprineli zavidnim ocenama koje je Astronomija dobila od čitalaca i od stručne javnosti. Svima njima kao i svojim vernim čitaocima Redakcija Astronomije se ovim putem zahvaljuje na saradnji i podršci.

Bilo je prijatno učestvovati u kreiranju Astronomije. Ipak smo nešto uradili!

Aleksandar Zorkić


Komentari

 • boriss said More
  Bravo,nek vam uspije!Lepo od vas!lp Boris 1 dan ranije
 • Baki said More
  Pročitao sam ovo i mislim da je... 2 dana ranije
 • Dragan Tanaskoski said More
  @Miško Oko toga nema nikakve dileme. I... 3 dana ranije
 • ljubica said More
  kakve su nam misli, takav nam je... 4 dana ranije
 • Miško said More
  Jedna od činjenica na kojima počiva... 4 dana ranije

Foto...