ZCL7148

Juče, 17. juna, nakon duge višemesečne pauze zbog epidemije virusa Covid 19, u prostorijama opservatorije na Tvrđavi održan je drugi sastanak astronomskog društva „Novi Sad“ ove godine. Sve aktivnosti Društva su tokom epidemije morale da budu prekinute i mnoge od njih sada treba pokrenuti od početka.

 ZCL7152

 
sastanak 
 ZCL7166

 

Predavanja i planetarijumske projekcije Društva, koje se po običaju održavaju četvrtkom, sada su nastavljena, ali samo privremeno jer će uskoro školski raspust kada Društvo i inače prestaje sa tim aktivnostima.

Na žalost zbog pomenute epidemije Društvo nije bilo u stanju da organizuje ranije najavljeni kurs iz astrofotografije kao i obuku za rad na teleskopima. Takođe je osujećena priprema biblioteke u Društvu. Sve te aktivnosti su sada odložene za jesen, ukoliko tada budu povoljni uslovi za rad (kao što je poznato, na jesen se očekuje drugi talas epidemije virusa).

I rekonstrukcija rasvete u planetarijumu je morala da bude odložena i sada je dogovoreno da se njom krene, odnosno da se angažuje odgovarajuća firma koja će izvršiti procenu izvodivosti. 

Na sastanku se govorilo o pripremi Društva za predstojeći Exit festival na kome Adnosovci redovno učestvuju, jer festivalu ustupaju svoje prostorije i angažuju svoja dežurstva u tim prostorijama. 

Govorilo se i o učešću na ovogodišnjem Astronomskom kampu na Letenki. 

 

 ZCL7169

 

Album fotografija sa ovog sastanka (14 fotografija)

 


Prvi Adnosov sastanak u ovoj godini (2020)

Poslednji Adnosov sastanak u ovoj godini (2019)

Sastanak AD Novi Sad

Održan sastanak AD Novi Sad

Počeo sa radom planetarijum AD "NOvi Sad"


 

 


Komentari

 • Slavko said More
  Srećan rođendan AM ! Još mnogaja... 1 dan ranije
 • D.S. said More
  Srdačan pozdrav s poštovanjem,odlično. 2 dana ranije
 • Baki said More
  Tekst pobuđuje i na dodatno čitanje.... 2 dana ranije
 • Nela said More
  Jedne godine, sledece ili one tamo, cu... 4 dana ranije
 • boriss said More
  Zdravo.....čitam vas AM....neka... 4 dana ranije

Foto...