Juče, 5. decembra, u prostorijama opservatorije na Petrovaradinskoj tvrđavi održan je poslednji ovogodišnji sastanak Astronomskog društva „Novi Sad“. Zbog primedbi nekih članova da im dosadašnji termin u 18 sati ne odgovara, ovaj sastanak je održan u 20:15, ali i na njega su došli samo oni koji su i inače redovni na sastancima. 

IMG 5343

  IMG 5356
  IMG 5351

Na sednici je konstatovano da je ovo poslednji sastanak u godini i da će se sledeći održati prvog četvrtka u februaru. U januaru neće biti sastanaka jer u tom mesecu nastupa pauza u radu Društva. Ova pauza se inače poklapa za zimskim školskim raspustom. 

S obzirom da se bliži kraj godine i da poslednji četvrtak (26. decembra) pada u vreme kada mnogi naši sugrađani upadaju pretprazničnu groznicu odlučeno je da se sa 19. decembrom završe ovogodišnje aktivnosti Društva. Inače, predavanja i projekcije AD se po pravilu održavaju četvrtkom. 

Takođe, donesene je i važna odluka da se za prostorije opservatorije konačno kupi grejalica, a koliko je stvar urgentna vidi se i sa priloženih fotografija. Naime, u opservatoriji ne postoji ugrađeno grejanje, a termo-akumulaciona peć koja se nekada koristila je davno pokvarena. Sa grejalicom prostorije opservatorije će moći da se koriste i tokom hladnih dana za razne redovne i vanredne aktivnosti Društva.

IMG 5348


Sastanak AD Novi Sad

Održan sastanak AD Novi Sad

Počeo sa radom planetarijum AD "NOvi Sad"


 

 


Komentari

 • Miloš Bošković said More
  Čestitam i jedva čekam!! 1 dan ranije
 • Dragan Tanaskoski said More
  Sigurno je da će se u budućnosti... 2 dana ranije
 • Baki said More
  Asteroid Bennu, ranije poznat pod brojem... 2 dana ranije
 • Miki said More
  @Dragan

  Pa tako nešto i rekoh, sva... 3 dana ranije
 • Dragan Tanaskoski said More
  @Miki, sve stoji ali ne stoji to sa... 4 dana ranije

Foto...