ADNS6

Po pravilu svakog prvog četvrtka u mesecu Astronomsko društvo Novi Sada odražava sastanak svojih članova u opservatoriji na Tvrđavi. Tako je bilo i ovog četvrtka, 7. novembra 2019.

ADNS1

Pozivu se odazvalo osam članova, a još nekoliko je opravdalo svoj dolazak. Ispostavilo se je 18 sati mnogima suviše rano za dolazak te je odlučeno da se ubuduće sastanci održavaju posle 20 časova, o čemu će, naravno, svi članovi blagovremeno biti obavešteni. 

Na sastanku je utvrđen raspored predavanja i planetarijumskih projekcija u planetarijumu Društva do kraja godine. Utvrđen je datum Astronomske nove godine (tradicionalno okupljanje ljubitelja astronomije uoči Nove godine), te godišnja pauza u radu planetarijumu (po pravilu ona se poklapa sa zimskim školskim raspustom).

ADNS2
Knežević

Zamenik predsednika Društva, David Knežević, je obavestio prisutne da će na sledećoj skupštini Društva biti izabran novi član Upravnog odbora pošto se jedan član, Srđan Šibalić, povukao iz članstva (napušta Novi Sad i seli se u drugu državu). 

ADNS5

Rešena su neka tehnička pitanja oko nabavke nameštaja (police za biblioteku) i održavanja prostorija opservatorije i planetarijuma. Takođe donesena je odluka da se pristupi popravci rasvete u planetarijumu, tj. da se pribavi procena naophodnih troškova za rekonstrukciju rasvete, na osnovu koje će se odrediti datum izvršenja radova. 

 ADNS3

ADNS4

 


Održan sastanak AD Novi Sad

Počeo sa radom planetarijum AD "NOvi Sad"


 

 


Komentari

 • polux11 said More
  "...Ove rekordne anomalije znače da... 2 dana ranije
 • kole99 said More
  prelijepo, koja je mto sila, velicina,... 2 dana ranije
 • Baki said More
  Gauss je voleo da kaže da je matematika... 3 dana ranije
 • polux11 said More
  Genijalne stvari su tako jednostavne.... 3 dana ranije
 • Neđo said More
  Ovo je đavolje pitanje :)

  Svakako,... 3 dana ranije

Foto...