AKLseptembar 3

 

2. septembar 2020.

Juče je iz Pokrajinskog zavoda za sport i sportsku medicinu stigla potvrda da je za prostor i ostalo što nam je potrebno za održavanje astronomskog kampa – obezbeđen!

Prema tome Astronomski kamp „Letenka 2020“ je zakazan za period

od 17. (četvrtak) do 20. (nedelja) septembra 2020.

na staroj lokaciji: Letenka, Fruška gora.

AKLseptembar 2

Naravno, ukoliko se epidemiološka situacija iznenada pogorša moguće je novo odlaganje, ali za sad stoji ovaj, navedeni termin. 

Prema izveštajima Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“

sa sajta https://covid19.rs broj obolelih od virusa Covid19 se smanjuje i ako se taj trend nastavi neće biti epidemiološke prepreke za održavanje kampa. Jasno je da se svi moramo pridržavati propisanih mera koje budu propisane u dane održavanja kampa na otvorenom prostoru.

Ovo će biti najkasniji kamp koji je do sada održan. Što se osmatračkih uslova tiče septembar mesec može biti idealan za kamp jer su tada noći duge, po pravilu taj mesec je miran i stabilan u meteorološkom smislu, bez iznenadnih provala oblaka i oluja. Ako nas vreme posluži postoje velike šanse da kamp bude izuzetno prijatan. 

Ne očekujemo veliku posetu kao što bi ona bila da je kamp održan u prvom zakazanom terminu, u julu, ali i sa manjim brojem učesnika obezbedićemo kontinuitet kampa koji inače traje već dve decenije.

Neki prijatelji kampa se uveliko raspituju za nov termin održavanja kampa i neki su unapred najavili svoj dolazak (Čedomir Stanković, Jelena Milutinović, Miša Bracić...) – kad god da se bude održavao. Za sad imamo potvrdu da će i ove godine „Mala velika knjiga“, popularna knjižara iz Novog Sada imati svoj mobilnim štand na kampu, sa prigodnim izborom naučno popularnih knjiga. 

AKLseptembar 1

 Sve važno o našem astronomskom kampu naći ćete u tabeli ispod. U pitanju je kolekcija članaka koji razjašnjavaju sve ili skoro sve o kampu. Ako ipak imate neko pitanje o kampu, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O KAMPU Da najavite svoj dolazak pišite ovde Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Koliko to košta? - ništa!
Autobuski prevoz NEĆE biti organizovan
 
English
 
AKL2jun 3
"Istraživanje", Astronomski kamp 2019. 
 
 

2015 07 18 19.09.25

Komentari  
Arderšir  Reissi
0 #2 Arderšir Reissi 06-09-2020 19:17
Da li neko može da mi kaže kako da dođem iz Novog Sada na Letenku(ili bar najbliže) autobuskim saobračajem, pošto vidim da neće organizovati poseban autobus. Unapred hvala na svakoj informaciji.
Nikola Kosanović
0 #1 Nikola Kosanović 03-09-2020 02:08
Na žalost, te nedelje/vikenda sam dežuran na poslu i neću moći da prisustvujem kampu, što inače ne bi bio slučaj u boo kojoj drugoj varijanti. Lep provod i vedro nebo...
Dodaj komentar