Kad poraste, Lana će moći da kaže da je njena prva astronomska literatura The Cambridge star atlas koji joj je poklonio Koča 20.7.2014. godine. Bilo je tu nekih nepremostivih prepreka da njoj lično uruči pa je dao meni da ja njoj prosledim. Jes da je Lana bila na 2 metra od mene, ali tad je još plivala I bila okrenuta naglavačke JRešila je da se pokaže svetu na dan Tiho Braheve smrti, erupcije vulkana Sveta Marija i lansiranja Nasine misije Deep Space 1.

Sa druge strane, moji astronomski počeci su bili trnovitiji jer nisam imao nikog da me upućuje i usmerava. Koja mi je prva knjiga ne mogu sa sigurnošću da kažem, ali mislim da mi je prvi CD sa multimedijalnim sadržajem o svemiru bio The history of the Universe. Njega mi je dao niko drugi nego profesor Gajić još davnih devedesetih godina. Mislim da radi pod Windows-om 3.11 i 95 😊 Sad bih hteo malo da Lani pokazujem kako su izgledali moji digitalni počeci, ali od CD ni traga ni glasa.

Bio bih baš zahvalan ako bi neko isti podelio sa mnom, taman ću se i ja podsetiti kako je to bilo. 

HU

p.s.  VMware Workstation I win95 su već instalirani, a sad instaliram I 3.11 😊

 

Čedomir Stanković
Čedomir Stanković, spec.inž.geodez. Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. Diplomirao na Geodetskom fakultetu. Specijalizirao Geomatiku na Geodetskom fakultetu u Beogradu. Radio je kao profesor u srednjoj Građevinsko tehničkoj školi Neimar, a sada je angažovan na radovima iz oblasti geodetskog inženjerstva u Zrenjaninu. Astronomijom se bavi od detinjstva. Član AD Alfa iz Niša. Pisanjem naučnopopularnih tekstova na internet portalu i časopisu Astronomskog magazina, radi na popularizaciji geonauka, astronomije i približavanje nauke mladima. Teži iskorenjivanju astroobmana i kvaziučenja vezanih za astronomiju i fiziku. Najveći deo slobodnog vremena provodi na bicikli baveći se brdskim biciklizmom. ..... Više: http://www.astronomija.co.rs/112-autori/biografije/4041-edomir-stankovi

Zadnji tekstovi:


Komentari

 • Aleksandar Zorkić said More
  Baki wrote:
  ...Možda će nove činjenice naterati...
  10 sati ranije
 • Dragan Tanaskoski said More
  S obzirom kako teško ide sletanje na... 12 sati ranije
 • Aleksandar Zorkić said More
  Do spoljne granice Ortovog oblaka ima... 17 sati ranije
 • Goran Stanković said More
  Greška u tekstu: prečnik Sunčevog... 1 dan ranije
 • Baki said More
  Mnogi astronomi tvrde da JVST ima... 1 dan ranije

Foto...