Hvala. Ne vidim da sam “napao čoveka” time što sam rekao da ima “originalan stav” kada (posredno) kaže da naučnici nisu trezveni.
Vidite, ima dve vrste negatinih komentara. Oni koji se oslanjaju na jasne argumente, na dokaze, i koji su uz to još rečeni na kulturan način, jako, jako su korisni i za autora i za čitaoce. Iz njih se može puno naučiti.
Na žalost većina negativnih komentara ne spada u tu kategoriju. Evo uzmite ovaj koji je povod za trenutnu diskusiju. Velik broj naučnika iz raznih nauka, decenijama nešto studira, izučava, koristi obimnu stručnu i naučnu literaturu, vriši iskopavanja, meri, seče i konačno izvuče neki zaključak, zaključak koji se temelji na velikom broju dokazanih činjenica, zaključak koji je prošao dugi niz recenzija itd.
A onda se nađe se neko ko zapravo ništa ne zna o datoj temi, ali smatra da treba da obnaroduje svoje mišljenje pa kaže: „Meni to liči na kako deca zamišljaju...„. Bilo bi sve u redu da taj kaže: „Vidite, istraživanja sa Berkli (Beogradskog, Niškog...) univerziteta su pokazala da sve ovo nije tačno zato što...“. Ali ne, komentator ne navodi nikakav dokaz, samo kaže da mu to izgleda kako deca zamišljaju i još sa puno ubeđenja kaže kako trezven čovek mora priznati da to nije tako.
Pa zaista! :)

Dodaj komentar


ODABRANA MESTA
Svet nauke
ADNOS vivafizika adastra
aduniverzum
astrobobo
zvjezdarnica
auvidulini eureka BOR logo
marininiafizika