roboti i djed mraz u kadru

Tijekom Božićne noći preletio je Istru

Djed Mraz, taj samozatajni,  čudesni lik za kojeg ni djeca, a ni odrasli, nisu potupno sigurni jel stvaran u stvarnosti ili u mašti, ovih dana i noći putuje svijetom. I to ne bilo kako! Pogledamo li na internet stranici www.planefinder.net , koja daje pregled svih letjelica u zraku, vidjeti ćemo gdje se Djed Mraz trenutno nalazi kao i kuda je sve do sada preletio.

djed mraz iznad istre1

 

Tako je tijekom Božićne noći nadletio i naš Poluotok, preletjevši točno sredinom Istre. Službeno se njegov let vodi pod „Santa Air“  tvrtkom. Radi se o letu broj 23, a pozivni znak za kontrolu zračnog prometa je „SANTA2023“. Podaci kazuju kako je krenuo iz RVN (Rovaniemi) na putovanje od nekoliko desetaka tisuća kilometara te kako će se vratiti na polazište kada obiđe sve dijelove svijeta. Leti brzinom od nekoliko stotina kilometara na sat pa do nekoliko tisuća kilometara na sat, obično na 15.000m iznad razine mora.

Kako je prema podacima ruskog IZMIRANa i američke NOAA, Zemljina stratosfera upravo sada najhladnija tijekom zadnjih četrdeset godina (-85°C!), to Djed Mraz mora imati jako dobro grijanje u svojoj letećoj kočiji. Pogledajte s svojim ukućanima k nebu, možda ugledate Djed Mrazov let „SANTA2023“ među oblacima ili zvijezdama. Roboti R2-D2 i C-3PO, zvjezdani stražari u Vidulinima, pažljivo prate putovanje Djeda Mraza na nebu, kako ne bi slučajno zaboravio na koje dijete i poklon. I vi možete pomoći ukoliko se u Vašoj blizini nalazi dijete koje još čeka na Božićni poklon! 

djed mraz podaci o letu

 

 

 


Komentari

  • Boris SaksidayA9e3 said More
    Baš lepo!Što više toga,..... dođe... 23 sati ranije
  • Stanko Gazibarić said More
    Preporuka: PROČITATI sve tri knjige,... 4 dana ranije
  • Baki said More
    Kineski predsednik samo što nije došao... 4 dana ranije
  • Dragan Tanaskoski said More
    Hvala na tekstu. Pogledaćemo kada... 5 dana ranije
  • Baki said More
    Interesantno. "Stare zvezde postaju... 5 dana ranije

Foto...