U četvrtak 8. avgusta svi ljubitelji astronomije i jazz-a imaće priliku da posmatraju Mesec, Jupiter i Saturn iz gradske Tvrđave.

constellations 640x318

U okviru pratećeg programa Nišvil jazz festivala, Astronomsko društvo “Alfa” i Departman za fiziku PMF-a organizuju teleskopsko posmatranje noćnog neba sa platoa iznad Letnje pozornice.

Posmatranje će početi čim padne mrak, tj. oko 21 h, i biće slobodno za sve zainteresovane.

Takođe, u četvrtak 8. avgusta od 20:30 h na Nišville Jazz & Book’s session sceni Milan Milošević (AD “Alfa” / PMF), Maja Vukadinović i Milan Sekuloski govoriće o 30 godina Web-a – od Higsovog bozona do Facebook-a.

Tokom ovog leta i jeseni AD “Alfa” organizuje niz aktivnosti povodom dva velika jubileja: 50 godina sletanja čoveka na Mesec i 30 godina nastanka web-a. Deo ovih aktivnosti realizuje se u okviru projekta „Apolo na mreži”, uz podršku Centra za promociju nauke.

nisville 30 web

Milan Milošević
Author: Milan MiloševićWebsite: http://www.svetnauke.org

Urednik i osnivač sajta Svet nauke. Doktorirao teorijsku fiziku i radi kao docent na Prirodno matematičkom fakultetu u Nišu. Najviše ga interesuje astrofizika, kosmologija i inflacija, a najveći deo svog slobodnog vremena posvećuje popularizaciji i približavanju nauke mladima. Dugogodišnji borac za razotkrivanje astrolagarija i ostalih kvazinauka na Internetu, i šire.

Neki tekstovi:


Komentari

  • Boris Saksida said More
    Dragane,....baš lepo!A Marino.....baš... 6 sati ranije
  • Boris Saksida said More
    Ko bi sve to (barem malo!)... 7 sati ranije
  • Boris Saksida said More
    R.I.P. 7 sati ranije
  • Neđo said More
    Čovjek na Mjesecu do kraja ove decenije... 18 sati ranije
  • Dragan Tanaskoski said More
    Srbija je u malo boljoj situaciji od... 23 sati ranije

Foto...