Destination moon movie poster md
By Source, Fair use, Link

Naučno fantastični film u tehnikoloru iz 1950. godine. Malo ko danas i zna šta je to tehnikolor, ali nekada je ta reč bila garancija dobrog filma jer se radilo o tehnici koju je mogao da priušti samo dobrostojeći filmski studio. Uzmite da se radi o filmu sa slikom u vrlo zasićenim bojama što je nakon više godina crno belog filma bila velika atrakcija za gledaoce i privlačila ih u bioskopske sale.

 

Destination Moon

 

Film koji ovde prikazujemo bio je prvi veći američki SF film koji se ozbiljno bavi temom svemirskog putovanja. Bio je vrlo uspešan i razbuktavao je maštu gledalaca koji su, nakon razarajućeg II svetskog rata polako počeli da se okreću ne-ratnim temama. 

DM2

Mereno današnjim standardima film je napadno naivan i ne može da se ozbiljno shvati. Možda je zanimljiv predškolskoj deci. Ipak on je osvojio Oskara za najbolje specijalne efekte, a dobio je i niz drugih vrednih nagrada. Međutim film je zgodan za dobijanje predstave o napretku koji je ostvaren u svim sferama života u poslednjih 70 godina.  Možda ćete baš zbog toga uživati u ovom filmu.

DM1

Ukoliko vam je potreban prevod imate mogućnost automatskog prevođenja.

 

 

 


Komentari

 • marino1 said More
  Hvala ti Jozefe na ovoj vrijednoj... 6 sati ranije
 • Željko Kovačević said More
  Pozadinsko zračenje ostavlja svoj... 6 sati ranije
 • Slavko said More
  Srećan rođendan AM ! Još mnogaja... 1 dan ranije
 • D.S. said More
  Srdačan pozdrav s poštovanjem,odlično. 2 dana ranije
 • Baki said More
  Tekst pobuđuje i na dodatno čitanje.... 2 dana ranije

Foto...