Urekao sam. Taman sam napisao kako narod ne mari za ovaj smak sveta, jer niko ne vrišti po ulicama od užasa, ne opija se u bunilu globalnog straha i uopšte ne radi vanredno neke nerazumne stvari, kad ono novine me demantovale. Pišu da se širom Zemljinog šara prave specijalna skloništa za očuvanje golog života. Tako u Rusiji možete preživeti smak u betonskom apartmanu pokojnog Josifa Visarionoviča (uz simboličnu uplatu višecifrenog broja rubalja), u Americi masovno prave porodične bunkere (ima ih zgodnih za četiri osobe po ceni od 60 000 dolara), a kod nas, e to je originalno, uz pristojnu nadoknadu, nudi vam se pouzdana zaštita od svih smakova na planini Rtanj.

Vidite, u toj planini se nalazi vanzemaljski vasionski brod, pa kad zakuca sudnji čas, planina će se otvoriti, a planinari će se okačiti o točkove, bustere i krila letelice pa će tako rrrrrr - odleteti u spas. Valda na neku vanzemaljsku planetu. Na Rtnju, kažu, očekuju velik broj gostiju iz inostranstva. Sobe po hotelima i domovima su odavno rezervisane, pa ako se niste na vreme obezbedili ostaje da smak dočekate jedino pored šanka. Ranije je u Rtnju bila piramida, ali sad je vasionski brod. (Očekujemo izveštaj od Jozefa Šuštara. On je specijalista za tu planinu.)

rtanj1 Vanzemaljski svemirski brod "Rtanj", pogled na komandni modul.
rtanj-usijani

Usijani vrh Rtnja nakon paljenja raketnih motora.

(artistička vizija)

A javio se pre neki dan Beha iz Zence, pa pita: Ša ima? Reko, niša. I tako mi počnemo da pričamo o smaku sveta. Kaže B-H da je kod njih u Bosni najperspektivnije smak dočekati na onoj njihovoj planini u kojoj se nalazi piramida. E sad, sama tehnologija spasavanja života od smrtne pretnje smaka sveta na piramidi nije poznata, ali tvrde dobri poznavaoci slučaja da će svi koji se uzveru uz tu planinu - piramidu garantovano preživeti smak sveta.

Ali vidite kakvi smo mi ljudi. Taman neko ponudi rešenje za protiv smaka sveta, kad se javi neko drugi da to sve pokvari. Pa po cenu i samog smaka sveta. Kaže Marino da je kod njih u Hrvatskoj jedan ministar izjavio da smaka sveta neće biti dok svi ne plate perez! Eto što ti je država!? Pa ako na to čekamo smaka neće ni biti. To samo govori kako se čovek na državu danas ne može osloniti.

A evo i ovi iz Niša su zakuvali. Sad, molim vas lepo, kažu da se smak sveta odlaže! Krili to sve vreme od nas. A znali su.

 


Komentari

  • kizza said More
    Da,u pravu ste. Veoma malo znamo i više... 3 dana ranije
  • Aleksandar Zorkić said More
    AI će pomoći, ali čovek će otkriti. 4 dana ranije
  • Miki said More
    Divan tekst A.M. hvala, pitanje ??? FDa... 4 dana ranije
  • giga said More
    :-)))) Odlicno, dobro jutro AM,... 4 dana ranije
  • Mina l said More
    hvala, edikativno i informativno 6 dana ranije

Foto...