PMF i Odsek za fiziku u Nišu u okviru sprovođenja Programa regionalne mreže Southeastern European Network in Mathematical and Theoretical Physics (SEENET-MTP), organizuju predavanje:

Prof. dr DEJANA STOJKOVIĆA

“MINI CRNE RUPE U CERN-U”

Predavanje će biti održano u petak, 26. juna 2009. godine, u maloj sali (I sprat) Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu (ul. Višegradska 33) sa početkom u 13:00 časova. Ulaz je slobodan.

O predavaču: Dr Dejan Stojković rođen je 1970. godine u Vranju. Postigao je izuzetne naučne rezultate u oblasti teorijske fizike visokih energija, gravitacije, kosmologije i u srodnim oblastima. Profesor je fizike na univerzitetu SUNY at Buffalo (Državni univerzitet New York-a u Buffalo-u, SAD) i dobitnik mnogih prestižnih nagrada i stipendija (Oxford University, UK Astor Award, [2007]). Dr Stojković je koordinator partnerske institucije Univerziteta u Buffalo-u za saradnju sa SEENET-MTP mrežom (UNESCO Mreža matematičke i teorijske fizike Jugoistočne Evrope) sa sedištem u Nišu. Takođe, dr Stojković je član Uređivačkog kolegijuma časopisa Astronomija.

Milan Milošević
Author: Milan MiloševićWebsite: http://www.svetnauke.org

Urednik i osnivač sajta Svet nauke. Doktorirao teorijsku fiziku i radi kao docent na Prirodno matematičkom fakultetu u Nišu. Najviše ga interesuje astrofizika, kosmologija i inflacija, a najveći deo svog slobodnog vremena posvećuje popularizaciji i približavanju nauke mladima. Dugogodišnji borac za razotkrivanje astrolagarija i ostalih kvazinauka na Internetu, i šire.

Neki tekstovi:


Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži