gajic-veneraU petak, 2. novembra, sa početkom u 20 časovaAstronomsko društvo „Alfa“, u saradnji sa timom projekta "Astronomija iz fotelje" i Departmanom za fiziku Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu organizuje predavanje

Definitivno: žene ni(su) sa Venere!

Predavač će biti prof. dr Dragan Gajić, redovni profesor PMF-a u Nišu. Predavanje će biti održano u Amfiteatru Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu.

Na predavanju će biti reči o nama najbližoj planeti, koja je samo prividno Zemljina bliznakinja. Uslovi na površini i u atmosferi ove sjajne planete su takvi da se može reći da je ona pre paklena nego božanska.

Ako vremenski uslovi dozvole, posle predavanja tim "Astronomija iz fotelje" za posetioce će organizovati teleskopsko posmatranje Jupitera i drugih vidljivih objekata iz dvorišta fakulteta.

Projekat “Astronomija iz fotelje” podržan je u okviru programa “Partnertsvo za obrazovanje i razvoj zajednice” (PECD program) pod pokroviteljstvom kompanije Philip Morris Operations a.d. U okviru projekta biće izgrađena i opremljena savremena opservatorija na krovu Prirodno-matematičkog fakulteta, sa ciljem da se populariše astronomija i približi što većem broju građana.

Milan Milošević
Author: Milan MiloševićWebsite: http://www.svetnauke.org

Urednik i osnivač sajta Svet nauke. Doktorirao teorijsku fiziku i radi kao docent na Prirodno matematičkom fakultetu u Nišu. Najviše ga interesuje astrofizika, kosmologija i inflacija, a najveći deo svog slobodnog vremena posvećuje popularizaciji i približavanju nauke mladima. Dugogodišnji borac za razotkrivanje astrolagarija i ostalih kvazinauka na Internetu, i šire.

Neki tekstovi:


Komentari

  • Miki said More
    Aha, ok, ovako se pojavljuje. Može se... 1 dan ranije
  • Aleksandar Zorkić said More
    Hmmm, ovako treba da se vidi: settings... 1 dan ranije
  • Miki said More
    Zbog čega se kod mene ne pojavljuje... 1 dan ranije
  • Baki said More
    Dobar izbor. Popularno rečeno... 1 dan ranije
  • Baki said More
    “Postoji jedna čudna kontradikcija: u... 2 dana ranije

Foto...