1jul 2

Zašto pobogu samo za ranoranioce?!

Iskreno, mi smo uspjeli pronaći samo pet razloga zašto pročitati ovaj članak, a potom ga vidjeti uživo. Prvo, vraćate se kući s posla ili dugonoćnog druženja oko četiri ujutro. Drugo, u to vrijeme morate na posao, ili ste već tamo, te gledate na sat koliko još ima do kraja smjene. Treće muči vas insomnija pa hodate poput Mjesečara po kući. Četvrto namjerno ćete se sutra, prekosutra rano probuditi i iz znatiželje, one iskonske ljudske znatiželje, pogledati u nebo nad istočnim horizontom. Peto, zainatili ste se i baš idete provjeriti je li to što pišemo baš tako ili je Zemlja ipak ne/ravna ploča.

Koji god da je razlog u pitanju, ranim jutrom (već od 03:30 pa do 04:30) nad istočnim horizontom očekuje vas nebeska jutarnja magija. Prohladni, svježi zrak, simfonijski cvrkut ptica svih vrsta, Mjesec, Mars i Jupiter i to prema „rasporedu“ kako donosimo na ilustraciji. Oni koji požure tu negdje na pola puta od Marsa ka Jupiteru ugledati će i dijamant zvjezdanog neba; mladi zvjezdani skup Plejade (Vlašiće). Sve zajedno uronjeno u nebeski kolorit koji svake minute mijenja boje i nijanse baš poput ludog umjetnika koji svako malo mijenja, nadopunjuje, oplemenjuje svoj rad na gracioznom platnu.

Kavu za guštanje u magičnom jutru vam nećemo prirediti, za nju se pobrinite sami. Uostalom magija je stvarna samo ako ju dopustite, osobno živite i doživite, ne događa se sama od sebe. Alternativa? Bezbroj nijansi sive bez osmjeha na licu. Dopustite si biti dijete i uživati u svemu što nas okružuje.

1jul 1

 

 


Komentari

 • mikac04 said More
  haha, toliko tekstova, auu, odlicno... 1 dan ranije
 • mikac04 said More
  bravo autoru, hvala 1 dan ranije
 • mikac04 said More
  odlican text 1 dan ranije
 • mikac04 said More
  :D Hvala :D 1 dan ranije
 • Dragan Tanaskoski said More
  Satelitiski navigacioni sistem za Mesec... 3 dana ranije

Foto...

ŠTA DA GLEDAM?
 
KARTE NEBA
wikisky
 
 
KORISNO
Mere - Koliki ugao nebeske sfere zauzima ispružena šaka