Gdje ste bili 27.03.2023. oko ponoći?

ELVE jadran 27032023

Ukoliko ste u ponedjeljak 27.03.2023. nešto prije ponoći (23:50h, po našem vremenu) ne/slučajno po/gledali ka jugu te na nebu uočili kratkotrajni ogromni crveni prsten niste zreli za psihijatriju. Valter Binotto iz sjevernog dijela Italije (Possagno) fotografirao je ogroman crveni prsten nad Jadranom. „Procjenjujem da se crveni prsten nalazio na stotinjak kilometara iznad razine mora a njegov promjer iznosio je oko 360km“, opisao je Binotto pojavu ELVE-a visoko u atmosferi iznad naših krajeva.

ELVE jadran munje 27032023

ELVE je skraćenica za emisiju svjetlosti i perturbacija u atmosferi, vrlo niske frekvencije, a nastalog poradi enormnog elektromagnetskog pulsa. Ovaj ELVE kreiralo je električno pražnjenje veoma jake munje u grmljavinskom nevremenu koje je tada obitavalo nad središnjim dijelom Jadranskog mora. Jedna od munja bila je toliko jaka da je generirala intenzivan elektromagnetski puls (EMP). Crveni prsten manifestacija je sraza EMPa s Zemljinom ionosferom. 

Predstojeći tjedni i mjeseci donosit će nam iznenadne, kratkotrajne, promjene vremena koje uključuju olujna nevremena s električnim pražnjenjima. Posljedično se s njima događaju svjetlosne pojave raznolikih boja, oblika, trajanja i veličina. Za mnoge od njih sve do prije koje desetljeće, neke i tek koju godinu, nismo ni znali da postoje. Sve dok nisu nedvojbeno snimljene. 

Ukoliko ste snimili ovu pojavu, ili ukoliko posjedujete osobne nadzorne kamere, pregledajte snimke nastale u narečeno vrijeme. Uočite li ELVE na njima pošalite nam ih u orginalnoj rezuluciji (putem emaila, nikako vibera, facebooka i sličnih obzirom oni uništavaju rezoluciju i EXIF fotografije!). 

Snimke ćemo rado objaviti a ujedno će i svjetska baza fotografija takvih događanja postati bogatija. 

ELVE jadran pozicija 27032023

 


Komentari

  • Miki said More
    Aha, ok, ovako se pojavljuje. Može se... 1 dan ranije
  • Aleksandar Zorkić said More
    Hmmm, ovako treba da se vidi: settings... 1 dan ranije
  • Miki said More
    Zbog čega se kod mene ne pojavljuje... 1 dan ranije
  • Baki said More
    Dobar izbor. Popularno rečeno... 1 dan ranije
  • Baki said More
    “Postoji jedna čudna kontradikcija: u... 2 dana ranije

Foto...

ŠTA DA GLEDAM?
 
KARTE NEBA
wikisky
 
 
KORISNO
Mere - Koliki ugao nebeske sfere zauzima ispružena šaka