Otkrica374Ono što mnogi ne znaju to je da postoji i drugi deo knjige Velika otkrića, samo ne u papirnom nego u elektronskom obliku. Knjige od papira odlaze u istoriju. 

 

Dakle, postoji knjigaNeka velika otkrića i pronalasci koji su promenili istoriju čovečanstva II“. Znate li kakva je ta knjiga? Za vas o njoj danas govori novinarka i naša draga prijateljica Jelena Milutinović

SADRŽAJ KNJIGE >>

 

IMG 7208

“Mene ne zanima Sunce. Ni galaksije. Pluton mi je bio interesantan i New Horizons misija. Pišem samo o onome što me zanima“ - kaže mi pre nekoliko dana Draško kada smo se posle dužeg vremena videli da malo popričamo o svemiru, životu i svemu ostalome...

A kada Draška nešto ne zanima i o tome bi satima mogao da priča zanimljive detalje. Onda je jasno kako to izgleda kada ga nešto zanima. Napiše knjigu iz dva dela na hiljadu strana.
I to takvu da ne prestajete da je čitate jer je puna informacija iz kojih vam se istorija najrazličitijih otkrića precizno razjašnjava.

Kada krenete na put oko sveta sa Magelanom i Kolumbom geografska otkrića postaju neverovatna avantura gde Draško uspeva da precizno dočara koliko je veštine i hrabrosti bilo potrebno morepolovcima u tim poduhvatima da prežive i ne odustanu od cilja. Gladovanja, sukobi, surovi uslovi života na brodovima i medjuljudski odnosi - priče zanimljivije od fikcije i avanturističkih romana.

A onda redom saznajete istoriju najrazličitijih otkrića u elektrotehnici i nuklearnoj fizici i to vrlo detaljno uz istorijski kontekst i naučnike koji su obeležili istoriju čovečanstva.

Drugi deo knjige “Velika otkrića“ Draška Dragovića korisna je i zanimljiva knjiga koja nudi enciklopedijsko znanje o napretku civilizacije, a da zbog jednostavnog i autentičnog stila kojim je napisana i ne osetite ogromnu količinu informacija kroz koje vas Draško vodi i koje lako pamtite i usvajate.

Jelena Milutinović
Al Jazeera Balkans

 

 Šta su o ovoj knjizi rekli: 

Prof. dr Dušan Mrđa, NS PMF >>>

Prof. dr Dragan Gajić sa niškog PMF >>>

Prof. dr Miroslav Filipović, Western Sydney University >>>

 

Kako do ove knjige?

Pišite autoru i s njim se sve dogovorite. I za cenu. Ne postoji prava, zvanična cena. Ova knjiga je suviše skupa da bi se prodavala po pravoj ceni. Zato, samo pište g. Dragoviću i kažite da želite ovu knjigu. 

Naručite knjigu 

"Neka velika otkrića i pronalasci
koji su promenili istoriju čovečanstva  2"

(507 strana A4 PDF, 14 MB)

od autora mejlom:  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.


Jeste li ih naručili ovde dve štampane knjige Draga Dragovića:

 1

MOLIM TE OBJASNI MI

Dipl. ing. Drago, Draško, Dragović
MOLIM TE OBJASNI MI
250 strana
Cena: 200 dinara (+ troškovi slanja)
Objasni

 


Naručite knjigu od autora mejlom:  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.


U knjizi je autor sažeo svoju višedecenijsku potragu za odgovorima na najzanimljivija pitanja iz sveta prirodnih nauka: astronomije, matematike, fizike, hemije... a koji se taško mogu naći u popularnim enciklopedijama. Evo nekih od brojihi pitanja na koje autor daje odogovre:

- Koliko ima čestica u kosmosu?
- Da li se svemir polako troši?
- Kako nastaje materija u svemiru i šta se nalazi iza poznatog svemira
- Kakav će biti Zemljin kraj?
- Kako i kada su nastali okeani?
- Postaju li okeani vremenom sve slaniji?
- Zašto Mesec ne padne na Sunce
- Koliko je najmanja jedinica vremena?
- Koji je najaktivniji hemijski elemenat i zašto?
- Šta je to metalni vodonik?
- Šta su to vitamini i zbog čega su nam neophodni?
- Šta bi se desilo kada bi se let otopio na plovima
-  Zašto ništane može da se kreće brže od svetlosti?
 

Draško Dragović je jedan od najstarijih i svakako najpopularnijih saradnika AM. Do sada je napisao preko 2500 članaka za naš sajt i više od 100 elektronskih knjiga


Naručite knjigu od autora mejlom:  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.


 2

NEKA VELIKA OTKRIĆA I PRONALASCI KOJI SU PROMENILI ISTORIJU ČOVEČANSTVA

Dipl. ing. Drago, Draško, Dragović
NEKA VELIKA OTKRIĆA I PRONALASCI KOJI SI PROMENILI ISTORIJU ČOVEČANSTVA
ing Drago i ing Ivan Dragović
400 strana
Cena: 200 dinara (+ troškovi slanja)
otkrica

Naručite knjigu od autora mejlom:  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.


Iz članka: Nova knjiga Draga Dragovića

Čitava knjiga je podeljena u velika poglavlja, a ova u različite manje priče. Pošto sam se držao hronologije, logičnoje da knjiga započinje poglavljem NASTANAK ZVEZDA I SUNČEVOG SISTEMA, u kome sam objasnio poznate teorije o nastanku i evoluciji zvezda, a u tom svetlu i nastanak našeg bližeg i daljeg komšiluka. Sledilo je poglavlje OTKRIĆA PLANETA I NJIHOVIH SATELITA, u kome sam koncizno opisao svaku planetu ponaosob, zajedno sa njihovim pratiocima. Nisam mogao da izdržim, pa sam u našu porodicu planeta ipak uključio i Pluton, iako on to de facto više nije bio. Pošto našu porodicu ne čine samo planete i njihovi sateliti, u nastavku sam pisao i o malim planetama – asteroidima, NEA objektima, trans-neptunskim objektima, vansolarnim planetama, itd. Hteo bih da naglasim da je svaka priča o pojedinačnoj planeti i njenih mesecima obogaćena vrednim i jedinstvenim tabelama, u čijem sastavljanju sam koristio retke podatke sa sajtova i knjiga bardova tematike, dr Majkla Brauna (Michael Brown) i njegovih kolege dr Čedvika Truhilja (Chadwick Trujillo) i Dejvida Rabinovica (David Rabinowitz). Neizostavno bih želeo da pomenem da sam u pisanju ovog poglavlja koristio podatke iz najboljeg u tom trenutku sajta po pitanju objekata solarnog sistema na Internetu, koji je svakodnevno ažurirao njegov autor, amaterski astronom iz Poljske, Andrej Karon, sa kojim sam i privatno sarađivao a čije su ingeniozne tabele bile objavljivane i na sajtu „Astronomskog Magazina“. To je tada bio najbolji sajt na svetu i sadržavao je proračune i podatke koje nije imao niko drugi.


Naručite knjigu od autora mejlom:  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.


 

 


Komentari

  • kizza said More
    Da,u pravu ste. Veoma malo znamo i više... 4 dana ranije
  • Aleksandar Zorkić said More
    AI će pomoći, ali čovek će otkriti. 4 dana ranije
  • Miki said More
    Divan tekst A.M. hvala, pitanje ??? FDa... 4 dana ranije
  • giga said More
    :-)))) Odlicno, dobro jutro AM,... 4 dana ranije
  • Mina l said More
    hvala, edikativno i informativno 6 dana ranije

Foto...