Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

TEHNOLOGIJA

kameraOvo zahteva malo objašnjenje.

kungfuru2

Pre godinu, dve, jedan Šveđanin, David Sandberg, koji se do tada bavio post-produkcijom u filmu i specijalnim efektima, odlučio je da napravi svoj film. Uložio je nešto svog novca, oko 5000 dolara, snimio par scena i otišao na Kickstarter s time. Uspeo je da sakupi oko 600 000 dolara za film i napravio ovo.

U pitanju je parodija od pola sata, over-the-top film sa preterivanjem na svakom koraku. Takođe je u pitanju humor za narednu generaciju koji, verovatno, pre 20 godina gledaoci ne bi uopšte razumeli. To je jedan od onih humorističkih projekata koji na površini deluju kao totalno izmotavanje, ali se zapravo iza njih krije nešto mnogo pametnije nego što se čini. Takođe ih je jako teško uraditi dobro - što je svaki imitator Monti Pajtona saznao. Ili bar publika tih imitatora. U Americi sada ima nekoliko vrlo dobrih komičara koji prave šale na najnižem nivou, onako, vulgarno i površno - međutim (teško mi je sad da objasnim, a nije to ni tema) - zapravo je u pitanju vrlo promišljena i, rekao bih, kvalitetna komedija koja parodira vreme u kom živimo na vrlo suptilne načine. Takođe, to je tip komedije koji se posle lako citira - neke divne, blesave rečenice su izašle iz toga. Na mnogo načina, Tarantinovi filmovi su takvi. Da li je to namerno ili ne, citati i klipovi iz tih dela su postali jako bitni za današnje vreme viralnih videa - ako ne možeš da izvučes segment koji postane viralan i popularan, ni celo delo neće uspeti. Čuo sam negde da neki komičari namerno prave takav tip fazona da mogu da se izvuku iz konteksta i puštaju nezavisno od fima na Youtube-u. Što zvuči logično.

Nebitno, nisam hteo o tome da pisem, potpuno sam se zapričao. Ono što sam hteo je da pokazem film - traje pola sata, odgledajte ga. Meni je bio jako smešan - ali dobrim delom zbog štoseva koji se kriju ispod svega (ne direktnih fazona) i zbog nekih detalja. Koliko će se vama dopasti, ne znam - ali ne pokazujem vam film zbog toga.

Pokazujem zato što me fascinira kako je tehnologija napredovala da čovek može sam da krene i napravi ovako nešto. U jednom intervjuu autor je rekao da za scenu u policijskoj stanici (koja je potpuno digitalno urađena) nije imao para da kupi više policijskih kostima za policajce u pozadini, te je koristio jedan te isti, oblačeći svoje prijatelje i snimajući ih zasebno, a onda spajajući sve u jedan kadar. Zamislite u kom vremenu živimo kada je taj postupak lakši i jeftiniji nego kupovina nekoliko kostima. Fantastično je kako je sve snimljeno dobro, kako je akcija dobra i kako je sve to urađeno za malo para. Ovaj film košta manje nego domaći filmovi, a mislim da ovde ni jedan režiser nikad ne bi mogao da ga napravi - i sve je samo dokaz da nije stvar u parama. A ovaj čovek čak nije ni režiser - već neko sa iskustvom i znanjem i sa puno duha.

Evo ga film, u svakom slučaju. Uzgred, glavni lik u filmu je i režiser i scenarista, što je meni posebno simpatično, pošto (na karikirani, izveštačeni način) zapravo sjajno odgovara i za glavnu ulogu. Pogledajte, pa mi javite šta mislite.

Još da objasnim - film je namerno urađen kao snimak iz 80-ih, sa VHS trake i gomilom retro efekata koji su tada bili popularni.

 
Published on May 28, 2015
http://www.kungfury.com  ← Web shop and exclusive blog updates!
SWEDEN - watch on http://www.svt.se/kung-fury

Kung Fury is an over-the-top 80’s action comedy that was crowd funded through Kickstarter. It features Kung Fury, a Kung Fu renegade cop who travels back in time to kill his Nemesis, Hitler. The film features nazis, dinosaurs, vikings and cheesy one-liners.

The campaign that was launched in December 2013 was backed by more than 17 000 people who together gave more than $630 000.

http://www.facebook.com/laserunicorns
http://www.instagram.com/laserunicorns

Watch official video for the single "True Survivor" by David Hasselhoff: https://www.youtube.com/watch?v=ZTidn...

Download “Kung Fury” soundtrack: http://smarturl.it/KungFury?IQid=YT.KF

http://www.kickstarter.com/projects/k...

Written & Directed by David Sandberg.
Full credit list will be available on www.kungfury.com in the next couple of days.

Pročitajte i ovo:  Apple Watch - nekoliko misli o satu
TV ASTRONOMIJA

Komentari

  • Rapaic Rajko said More
    Kao diplomirani ucesnik skole, mogu vam... 2 dana ranije
  • Zoran said More
    Religija STOP
    DA astronomija,
    bravo... 2 dana ranije
  • Duca said More
    Higsov bozon "stvara" samo oko 5% mase... 4 dana ranije
  • Baki said More
    Nije direktno vezano za temu, ali nije... 4 dana ranije
  • Miki said More
    Aha, ok, ovako se pojavljuje. Može se... 5 dana ranije

Foto...