kalendar
AKL24
ASTRONOMSKI KAMP
 «Letenka 2024» 
od 11. do 14. jula. 

Letenka, Fruška gora
Long: 19° 41' E 
Lat. 45° 08' N
 

Već po imejl najavama zapazili smo povećano interesovanje za kamp. 

AZCL2075

Kamp je trajao od 11. (četvrtak) do 14. (nedjelja) jula. Već po imejl najavama zapazili smo povećano interesovanje za kamp. U četvrtak uveče kada je kamp otvoren bilo je oko 60 kampera (što je više nego ikad do sada). A zatim je kamp počeo da se popunjava i na poljani se pojavila šuma teleskopa. Ukupno, prema našim podacima, 301 kamper je boravio u kampu više od jednog dana. Ukupno, računajući tu i učesnike koji su došli samo na po nekoliko sati da čuju neko određeno predavanje, bilo je više od 400 kampera (sasvim precizan broj nije moguće utvrditi). 

Od pozvanih predavača i demonstratora – svi su se odazvali s izuzetkom kreatorke i voditeljke dečjeg programa koja je dane kampa provela kod kuće sa visokom temperaturom i infuzijom (sad je, inače, dobro, oporavlja se). 

Vreme je bilo veoma toplo, noći su bile uglavnom vedre. U noći između petka i subote održano je osmatračko takmičenje. Bilo je devet takmičarskih ekipa od kojih su prve postigle zavidne rezultate.

Oprema sa kojom su došli učesnici kampa bila je odlična, sa nekoliko novih instrumenata. 

Teška havarija vodovodnih cevi u Fruškoj gori ostavila je bez vode više sela, pa i Letenku i to je bila jedina neprijatna stvar tokom kampa. Tokom tog vremena kamperi su se vodom snabdevali preko cisterne.

Bilo je više onih koji su pomogli realizaciji kampa: neki svojim radom, neki opremom, neki finansijski. Svima dugujem zahvalnost, ali o tome ćemo pričati u posebnom članku narednih dana. 

Više predavanja su snimljena i njih ćemo naknadno objaviti. 

AZCL2556 


Sve važno o našem astronomskom kampu naći ćete u tabeli ispod. U pitanju je kolekcija članaka koji razjašnjavaju sve ili skoro sve o kampu. Ako ipak imate neko pitanje o kampu, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

  


Komentari

  • bogdan besir said More
    Sunce zagreva vodu koja isparava , kada... 6 sati ranije
  • Rapaic Rajko said More
    Savrsen clanak: informativan, zanimljiv,... 1 dan ranije
  • Brankica_06_PINK said More
    2 sata, :P pa to je malo, zahvaljujem 2 dana ranije
  • Brankica_06_PINK said More
    prekrasno 2 dana ranije
  • Brankica_06_PINK said More
    g. Dragoviću, dobar, vrlo dobar,... 2 dana ranije

Foto...