ASTRONOMSKI KAMP 
«Letenka 2018» 
od 19. do 22. jula.

Letenka, Fruška gora

Long: 19° 41' E 
Lat. 45° 08' N

akl18 logo crop

Ove godine kamp se održava u okviru projekta VoBaNISTA. Zbog toga (veći resusrsi, raznovrsniji program itd.), a pre svega zbog velike popularnosti kampa, očekujemo da će ovaj biti posebno zanimljiv i kvalitetan.


kamp 2018
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Program tek treba da se utvrdi, ali evo šta je za sada planirano.

Bogosavljevic
Prof. Milan Bogosavljević

Posle čitavih pet godina odsustva dolazak u kamp je najavio Milan Bogosavljević. Dobrim poznavaocima astronomije on je poznat kao izuzetan astronom. Doktorirao je u Sjedinjenim državama (California Institute of Technology), neko vreme je radio i na jednoj od najpoznatijih opservatorija na svetu, na čuvenoj opservatoriji Keck (Mauna Kea, Havaji). Zatim se vratio u Beograd gde je postao direktor Astronomske stanice „Vidojevica“, a nakon par godina odlazi u Abu Dabi gde, pri Njujorkškom univerzitetu postaje vanredni profesor fizike. Poznat je kao ekspert za optičke astronomske teleskope, za obradu slika i analizu podataka itd.

KeckObservatory
OpservatorijaKeck

Dakle, taj astronom najavio dolazak! Očekujemo njegovo predavanje i puno astronomskih priča. O detaljima – kasnije.

AM naslovna
Radna verzija naslovne strane Astronomskog magazina

Sem ove ima još nekih vesti. Za kamp je planirano i posebno, štampano izdanje Astronomskog magazina! Nismo godinama izlazili, ali sada ćemo imati specijalno izdanje sa zanimljivim, odabranim člancima. Za štampanje ovog broja zahvaljujemo projektu VoBaNISTA, koji finansira Evropska unija. 

A biće i specijalnih majica!

Upravo zahvaljujući pomenutom projektu očekuje se i visoka delegacija astronomaiz Mađarske – a radi se o našim partnerima u projektu. 

Dogovorena je i posebna prezentacija o Letenki. Kako smo najavili, sve zgrade u ovom naselju se ruše, te gradi poseban sportski centar u rangu najopremljenijih u Evropi. O planovima za izgradnju, koja počinje u avgustu, govoriće direktor Pokrajinskog zavoda za sport i sportsku medicinu Danijel Župić. Inače, ovaj zavod upravlja Letenkom.

crtanje

I ove godine planiran je program za male astronome, jer oni sve češće dola da kampuju.

letenka poljana
Na poljani za teleskope.

Pisaćemo još.

Pričitajte AKL 2018 - sve važno o kampu

Pratite vesti o kampu.


Komentari  

Aleksandar Zorkić
0 #2 Aleksandar Zorkić 28-06-2018 01:01
Citat Velizar:
Kako da se prijavim za kamp? Nevidim večeras link do prijave a bio je na stranici u toku dana. Može li neki mejl za prijavu?

U pravu ste, na ovoj stranici nije postojao link Prijava za kamp. Sada smo to ispravili. Dakle, pritisnine link Prijava za kamp i pišite nam.
Velizar
0 #1 Velizar 27-06-2018 22:39
Kako da se prijavim za kamp? Nevidim večeras link do prijave a bio je na stranici u toku dana. Može li neki mejl za prijavu?

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži