leten ka2016 680

Astronomski kamp «Letenka 2016» je zakazan za period od 28. do 31. jula.

Nakon gotovo čitave decenije finansijske podrške Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj ove godine Astronomski kamp «Letenka» od istog sekretarijata dobio je nula dinara. Nula!

Astronomski kamp «Letenka» spada u najveće kampove takve vrste u Evropi. Svake godine kroz njega prođe između 100 i 200 ljubitelja nauke, pa i više od toga ako računamo one koji kamp posete na samo nekoliko sati. U kamp, sem iz Srbije, dolaze i gosti iz drugih zemalja.

Tokom kampa održi se dvadesetak predavanja, takmičenja, promocija itd. Predavači su bez premca u svojim oblastima, od univerzitetskih profesora (Niš, Beograd, Novi Sad) do vrsnih astronoma osmatrača, astrofotografa, astrofizičara, matematičara, hemičara... 

Organizacioni odbor Astronomskog kampa će, bez obzira na izostanak pokrajinskog finansiranja, nastojati da se kamp održi i ove godine, mada će se nedostatak finansijskih sredstava sigurno odraziti na čitav događaj.

 

akl15


 AKL 2015


AK LETENKA - Kakav je to kamp?

AK LETENKA - Pravilnik o ponašanju

AK LETENKA - saveti

Kako da dođem do Letenke


 


Komentari  

drago
0 #1 drago 07-07-2016 07:19
E bre neverovatno! A puna su im usta priča o napretku I projektima za razvoj I priključivanja sa Evropom. A gde je taj utikač? U otvaranjima poglavlja o trgovini I zapošljavanju? Svašta. ..
Nikad bre na zelenu granu

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

 
Instagram AM Fotografije AM (FLICKR) YT kanal AM
 
 
 
Zanimljiva pitanja i odgovori
 
 

leksikon 190 

 tvastronomija18

 sad

ŠTA DA GLEDAM?
 
KARTE NEBA
wikisky