SunceMesec1Jako simpatičan program koji pruža podatke o kretanju Sunca i Meseca i izaziva da se zabavite s njim čak i kada nemate vremena. Hoćete da pogledate kada 16. maja izlazi Sunce i samo to i ništa više, ali ne vredi. Ipak ćete morati da malo džarnete kompas, Sunce, Mesec ili nešto drugo, a u ovom programu imate obilje toga. Možete pomerati kazaljke na satu (gore levo), šetati se kroz kalendar (ispod) ili gledati kakav je položaj Sunca i Meseca posmatrano sa neke druge lokacije. Jednostavno pomerate mišem crveni kružić po mapi sveta i vidite kako se u skladu s tim menjaju nagibi Sunca i Meseca, a i vremena njihovog izlaska i zalaska. I sve to prosto klizi u savršenom redu.

Pored sata vidite u kojoj je fazi Mesec, a skroz desno je kugla pomoću koje čas posla birate godišnje doba, a time i celu centralnu scenu. Čak se i čikica – posmatrač oblači u skladu sa sezonom.

Čitavu ovu metamorfozu koju izazivate mišem prati i prigodna muzika koja je inače i jednima moja zamerka ovom programu. Jer dok radim ja slušam svoju muziku pa ne vidim čemu bi mi služila ova iz programa. Srećom postoji dugme (gore desno) kojim rešavate ovaj problem.

I ne pokušavam da otkrijem sve detalje ovog programa jer sam uveren da ćete ih radije sami otkrivati. Ali samo da na kraju dodam ovo: ako želite da imate ovaj program na svom računaru te tako ne zavisite od veze sa Internetom onda ga preko PayPala možete kupiti za 10 dolara. Naravno ne iz Srbije, nego iz civilizovanih zemalja u okruženju (počevši od Albanije pa zaključno sa Hrvatskom).

Ovde je adresa:

Evo i nekoliko slika iz programa. Kliknite na njih da se uvećaju.

 

SunceMesec2
SunceMesec3 SunceMesec-Madagaskar
Pogledajte i ovaj program:

Solar System - neodoljiv program

Ovaj program vas vodi u prijatnu i na momente uzbudljivu šetnju po Sunčevom sistemu. Zbilja ume da oduzme dah, bar prvi put kad se suočite s njim. Nema on mnogo podataka, ni funkcija, ali jednostavno, neodoljovo je lep, a to što ume radi besprekorno.

SsZemlja

 


Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži