We Go Together

Imamo odvažnu viziju da se vratimo na Mjesec do 2024. godine -  kaže Jim Bridenstine, Nasin administrator. – Na tom putu pozdravljamo sve veći broj međunarodnih i komercijalnih partnera.

Sa Marsom na horizontu zajedno možemo istražiti više i podeliti napredak i znanje koje će doći. 

m1

m2

m3

 

 

 Amerika šalje ljude na Mesec 2024?

Već se kroji skafander za šetnju po Mesecu 2024.

Nasa odabrala ime misije na Mesec 2024.


Komentari  

dragant
0 #2 dragant 08-06-2019 11:36
Evo rusko-kineskog odgovora: Moskva predložila Pekingu zajedničko osvajanje Meseca i dalekog kosmosa (http://fakti.org/kosmos/moskva-predlozila-pekingu-zajednicko-osvajanje-meseca-i-dalekog-kosmosa).
dragant
0 #1 dragant 29-05-2019 10:41
Tekući proces u kome US gubi poziciju svetskog hegemona, vodeću poziciju ekonomske i vojne sile (da ne pojašnjavam, jasno je svakome ko prati rast ruske i kineske vojne i ekonomske moći) doveo je do programa Artemida i ubrzavanja odlaska na Mesec sa 2029. na 2024. godinu. Odluka je politička, kao i sa programom Apolo. U videu se objašanjavaju koristi za čovečanstvo i partnerstvo u projektu sa mnogim (zapadnim) zemljama. Dva puta su prikazali Japance, ostale jedanput. Poruka je jasna, Japan je glavni partner US u obuzdavanju Kine. Znamo da US od ranije ne dozvoljava priststvo Kineza na MKS. Na Zemlji US je naišlja na tvrdo kada su u pitanju Rusija i Kina jer one ne odustaju od svog puta razvoja, svog sistema vrednosti i svoje tradicije i ne mogu se uplesti u zapadni ekonomsko bankarski globalistički sistem, a time ni sputavati po želji Amerike. Naprotiv, svakim danom su sve jače. Na neki način Americi je Zemlja postala pretesna. Sada vide Mesec kao novu teritoriju (koloniju) pomoću koje će ponovo zadobila svetsku prednost. Kako? Direktor NASE je izneo da su elementi retke zemlje dospeli na površinu Zemlje putem meteorita (nisam znao), da ih zato ima malo i da se nadaju da ako su padali na Zemlju da su padali i na Mesec, mnogo više jer nisu sagorevali. Drugo je voda koja bi dala kiseonik za ljude i pogonsko gorivo raketa. Treće je vlasništvo nad teritorijom Meseca koje bi zaposeli. Sve možda liči na neku SF seriju ali mora im se priznati odvažnost i dugoročna vizija. Kini i Rusija izneti planovi se sigurno ne dopadaju i tražiće svoj odgovor.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži