Kako piše Cosmos astronomi širom sveta smatraju da smo naučili sve što o univerzumu treba da znamo. Ovo je objavljeno na Globalnom virtuelnom udruženju astronoma, astrologa i astrofizičara što je astronomska zajednica toplo pozdravila.

UltraDeppField

U vesti se dalje kaže da nam je ostalo još možda samo nekoliko crnih rupa koje možemo da otkrijemo, dok je sve ostalo već mapirano. Čovečanstvo od sada može da gleda u zvezde a da se ništa ne pita jer je sve poznato.

U skladu sa ovim zaključcima predlaže se da se velike opservatorije pretvore u tematske parkove koji će ubuduće postati turističke atrakcije. Time će se znatno ublažiti grozničava potreba astronoma za izgradnjom teleskopa sa sve većim aperturama što je inače postala zaraza među njima i to već opasnih razmera. Lekari izjavljuju da je veoma uznemirujuće to što astronomi bulazne oko toga koliko više zvezda mogu videti za još jedan milion dolara. 

Astronomi se sada sve više okreću drugim poljima istraživanja, naročito izučavanjem okeana. Zbog toga možemo očekivati će do 2027. i okeani biti sasvim izučeni te ćemo i o njima znati sve što treba. Neki se zalažu da bi u ovim istraživanjima bilo korisno okrenuti teleskope ka okeanima. 

Sve ovo se odražava, piše u članku, i na stručne časopise. Tako urednica Nature Astrology kaže da je u poslednjih mesec dana tom časopisu stigao samo jedan rad i to jedino o Uranu kojeg smo već videli mnogo puta te nam nove njegove slike nisu potrebne.  

U skladu sa rečenim je i opadanje interesovanja javnosti za astronomiju.

Članak je objavljen 1. aprila ove godine. 

 

Komentari

 • jevgenin2004 said More
  :D Super je tekst. hvala i jos, slicnih,... 5 sati ranije
 • Duca said More
  >Što se žena tiče, pa verujem da je...
  1 dan ranije
 • Baki said More
  Jedna od najvećih prednosti Hubble... 1 dan ranije
 • Dragan Tanaskoski said More
  Ovo je zanimljiva tema, i traži širu... 2 dana ranije
 • Boris Saksida said More
  Dao mi tekst misliti.....nisam ni... 2 dana ranije

Foto...