Predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti prof. dr Vladimir Kostić posetio je danas Istraživačku stanicu Petnica, naš prestižni centar za rad sa talentima.

isp2

Profesor Kostić je Petnicu posetio povodom završetka ovogodišnjeg ciklusa seminara. Tom prilikom se kao naučnik u oblasti medicinskih nauka upoznao detaljno sa mogućnostima za obrazovni i naučni rad u laboratorijama za biologiju, hemiju i biomedicinu. Razgovarao je i sa polaznicima različitih programa koji su u toku.

Direktor Istraživačke stanice Vigor Majić upoznao je predsednika SANU sa time da se u ovoj instituciji realizuju programski sadržaji iz prirodnih, tehničkih, ali i društvenih i humanističkih nauka. Programe u Petnici svake godine pohađa skoro 2000 srednjoškolaca i studenata iz svih krajeva naše zemlje, ali i regiona bivše Jugoslavije.

„Ovo je ostrvo dobre nade. Dirnuli ste me što ovakvo mesto postoji. Uslovi i način rada sa mladim ljudima koji žele nešto više da nauče i istraže, su ovde odlični. “ – rekao je profesor Kostić nakon obilaska laboratorija i radnog prostora, tokom razgovora sa rukovodiocima programa u Petnici.

is3

Akademik Vladimir Kostić je posebno istako značaj predstavljanja nauke kao jedne celine, i pohvalio interdisciplinarni pristup u naučnom obrazovanju u Petnici.

„SANU je podržavala Istraživačku stanicu Petnica od samog osnivanja. I moja želja je da tako bude i na dalje. I akademici i Akademija podržava to što radite u Petnici.“ – rekao je prof. dr Vladimir Kostić predsednik SANU na kraju posete ovoj eminentnoj instituciji za dodatno obrazovanje mladih.

Istraživačka stanica Petnica je samostalna i nezavisna instirucija koja se bavi razvojem naučne kulture, naučne pismenosti, obrazovanja i kulture. Njene aktivnosti su najvećim delom usmerene na mlade - na učenike i studente, kao i na obuku nastavnika u novim tehnikama, metodama i sadržajima u oblasti nauke i tehnologije.


Komentari

  • Miki said More
    Aha, ok, ovako se pojavljuje. Može se... 23 sati ranije
  • Aleksandar Zorkić said More
    Hmmm, ovako treba da se vidi: settings... 1 dan ranije
  • Miki said More
    Zbog čega se kod mene ne pojavljuje... 1 dan ranije
  • Baki said More
    Dobar izbor. Popularno rečeno... 1 dan ranije
  • Baki said More
    “Postoji jedna čudna kontradikcija: u... 1 dan ranije

Foto...