Poseta gimnazijalaca planetarijumu, dva predavanja i izložba učeničkih likovnih radova povodom četvrtog rođendana AU „Milutin Milanković” iz Pančeva

 IMG_4765

Astronomsko udruženje „Milutin Milanković” iz Pančeva povodom obeležavanja četiri godine postojanja(18.3.2007. godine osnovano) organizovalo je u pančevačkoj Gimnaziji „Uroš Predić” posetu mobilnom planetarijumu uz prezentaciju stučnog predavača Gorana Pavičića. Nakon prolaska osam razreda kroz planetarijum, učenici su mogli da čuju i dva predavanja.

Prvo predavanje održao je prof. dr Milan Dimitrijević pod nazivom „Astronomija na početku trećeg milenijuma”, dok je u toku drugog delu programa đacima pažnju držao prof. dr Aleksandar Petrović svojim predavanjem „Milutin Milanković: portret naučnika u mladosti”.

Uz ove događaje, organizovana je i izložba likovnih radova učenika osnovnih i srednjih škola koja je otvorena 17. marta u holu Gradske uprave u Pančevu. Na konkurs koji je pre dve nedelje raspisalo Astronomsko udruženje „Milutin Milanković” stiglo je više od 110 radova, a 34 najbolja rada izložena su u holu Gradske uprave. Po tri najbolja autorska dela iz osnovnih i srednjih škola po ocenama žirija nagrađena su knjigama iz astronomije.

Tročlani žiri bio je u sastavu: Ivan Pavlov, likovni umetnik i profesor u pančevačkoj Gimnaziji „Uroš Predić”, Dušan Marino, student slikarstva na Akademiji likovnih umetnosti Univerziteta u Beogradu i Filip Milenković, sekretar Astronomskog udruženja „Milutin Milanković” iz Pančeva.

Četvrti rođendan Astronomskog udruženja „Milutin Milanković” iz Pančeva obeležen je uz saradnju Gimnazije „Uroš Predić” i Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin”.

Author: Filip Leskaroski

Komentari

  • Rapaid said More
    Ako se uzme da se sve kreće brzinom... 2 dana ranije
  • Aleksandar Zorkić said More
    Ah, kako da niko nije čuo za... 2 dana ranije
  • davor94 said More
    :D :D Henri Poincaré je osnova, za... 3 dana ranije
  • Rapaic Rajko said More
    Kao diplomirani ucesnik skole, mogu vam... 5 dana ranije
  • Zoran said More
    Religija STOP
    DA astronomija,
    bravo... 5 dana ranije

Foto...