famlabBritish Council i Radio-televizija Srbije pozivaju mlade naučnike, studente i istraživače u oblasti prirodnih i tehničkih nauka da se prijave za "Laboratoriju slavnih" (FameLab), peto izdanje međunarodnog takmičenja za izbor najboljeg mladog komunikatora nauke u Srbiji.

"Laboratorija slavnih" je takmičenje namenjeno mladim ljudima (18-35 godina) koji studiraju ili rade u oblasti prirodnih, tehničkih nauka ili matematike.  Ono što je potrebno jeste da imaju ideju kako da u samo 3 minuta objasne neki naučni koncept pred stručnim žirijem, publikom u studiju i TV kamerama  na zabavan, jednostavan  i originalan način. Izlaganje treba da bude naučno ispravno, ali i razumljivo za publiku koja se ne bavi naukom. U nekoliko jednostavnih reči, za uspešnu prezentaciju u "Laboratoriji slavnih" potrebni su - kvalitetan sadržaj, jasno izglaganje i harizma takmičara.

Pobednik nacionalnog takmičenja u Srbiji i ove godine će se kvalifikovati za međunarodno finale "Laboratorije slavnih" koje se tradicionalno održava u junu mesecu u britanskom gradu Celtnemu. Pored toga, za sve finaliste obezbeđen je trodnevni trening u oblasti komunikacije nauke, koji će održati Kventin Kuper, autor BBC-jevog naučnog programa "The Material World".

Takmičenje "Laboratorija slavnih" širom sveta organizuje British Council u saradnji sa Festivalom u Celtnemu, a glavni partner u Srbiji je RTS.

Više informacija o uslovima konkursa, kao i formular za prijavljivanje nalaze se na Internet adresi www.britishcouncil.rs.

KONKURS JE OTVOREN DO 7. MARTA 2011. GODINE


Komentari

  • Stanko Gazibarić said More
    Preporuka: PROČITATI sve tri knjige,... 1 dan ranije
  • Baki said More
    Kineski predsednik samo što nije došao... 1 dan ranije
  • Dragan Tanaskoski said More
    Hvala na tekstu. Pogledaćemo kada... 2 dana ranije
  • Baki said More
    Interesantno. "Stare zvezde postaju... 2 dana ranije
  • Milan Mijić said More
    Promena da se umesto Peking na engleskom... 2 dana ranije

Foto...