Festival "Nauk nije bauk 3"Gimnazija „Svetozar Marković“ iz Niša po treći put organizuje Festival „Nauk nije bauk“, koji će se održati 25. i 26. februara od 10 do 20 časova u RK „Beograd“ u centru Niša. Na Festivalu će se predstaviti preko 400 učesnika sa više od 40 različitih postavki sa fakulteta, instituta i iz gimnazija iz Srbije, kao i gosti iz Kanade, Italije, Makedonije i Crne Gore. Pored toga, održavaće se predavanja iz različitih naučnih oblasti u cilju promocije nauke na jugu Srbije. Ovim projektom želimo približiti nauku našim građanima i podstaći mlade ljude da se više uključe u naučne tokove u Srbiji i svetu.

Na inicijativu učenika i profesora Gimnazija „Svetozar Marković“ je 9. marta 2009. godine povodom 55 godina postojanja organizovala prvi Festival „Nauk nije bauk“ čiji je cilj bio da se nauka približi mladima kroz predavanja i postavke. Drugi Festival „Nauk nije bauk“ održan je u Domu Vojske, a za dva dana posetilo ga je više od 6000 ljudi. Potrebu za jednom ovakvom manifestacijom uvideli su Grad Niš, Ministarstvo za nauku i tehnološki razvoj, Ministarstvo prosvete – Školska uprava Niš i brojne druge kompanije i mediji koji su podržali drugi Festival „Nauk nije bauk“.

Danas sa zadovoljstvom možemo reći da je Festival „Nauk nije bauk“ postao tradicionalan u Nišu i da su naši partneri i posetioci prepoznali kvalitet ove manifestacije. Kao i ranijih godina 25. i 26. febraura brojni interesantni eksperimenti nateraće posetioce da UKLJUČE KEFALO i pridruže se otkrivanju zanimljive strane nauke.

Organizatori Festivala:

Dušica Miljković, profesor hemije
Maja Đorđević, profesor hemije
Marija Stanojević, student

Kontakt:

direktor Gimnazije „Svetozar Marković“, Niš
Olga Dragojlović
018 254396
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
www.gsm-nis.edu.rs


Komentari

  • Stanko Gazibarić said More
    Preporuka: PROČITATI sve tri knjige,... 1 dan ranije
  • Baki said More
    Kineski predsednik samo što nije došao... 1 dan ranije
  • Dragan Tanaskoski said More
    Hvala na tekstu. Pogledaćemo kada... 2 dana ranije
  • Baki said More
    Interesantno. "Stare zvezde postaju... 2 dana ranije
  • Milan Mijić said More
    Promena da se umesto Peking na engleskom... 2 dana ranije

Foto...