Danas pre podne Borisa Štromara na ulici udario auto. To je preko Facebooka, iz bolnice, javio sam Boris. Prema njegovom opisu događaja, dok je prelazio ulicu na njega je naleteo automobil i oborio ga na cestu. Odmah je pozvana hitna pomoć i on je prebačen u bolnicu na hitnu hirurgiju. Povređen mu je spoj kuka sa butnom kosti (acetabulum) i ima jake bolove u desnoj nozi. U najgoroj varijanti oporavka moguće je da mu predstoji operacija. Nadamo se, međutim, da ona neće biti neophodna.

BoboU međuvremenu stotine Borisovih prijatelja i poznanika sa FB se javlja sa željama za njegov brzi oporavak. Malo pre se AM-u javio Radan Mitrović koji Borisa i na ovaj način, preko AM, pozdravlja u svoje ime i u ime članova Skopskog astronomskog društva i nada se Borisovom brzom izlečenju.

***

Boris Štromar je predsednik Astronomskog društva "Beskraj" iz Zagreba i jedan od najpoznatijih astrofotografa na prostorima biše Jugoslavije. Sa Astronomskim magazinom sarađuje čitavu deceniju i čest je gost našeg kampa na Letenki.

Jedna od Bobinih fotografija:
M45rgbStromar


Komentari

  • Stanko Gazibarić said More
    Preporuka: PROČITATI sve tri knjige,... 1 dan ranije
  • Baki said More
    Kineski predsednik samo što nije došao... 1 dan ranije
  • Dragan Tanaskoski said More
    Hvala na tekstu. Pogledaćemo kada... 2 dana ranije
  • Baki said More
    Interesantno. "Stare zvezde postaju... 2 dana ranije
  • Milan Mijić said More
    Promena da se umesto Peking na engleskom... 3 dana ranije

Foto...